India va lansa un zbor de probă înainte de a trimite în spaţiu o navă cu echipaj uman

Agenţia indiană de cercetare spaţială urmează să efectueze primul dintr-o serie de teste cheie înainte de misiunea planificată de a duce astronauţi în spaţiu în 2025.

140 afișări
Imaginea articolului India va lansa un zbor de probă înainte de a trimite în spaţiu o navă cu echipaj uman

ISRO - Indian Space Research Organisation, Facebook

Sonda spaţială Gaganyaan urmează să fie lansată sâmbătă, la ora locală 08:00 din Sriharikota, potrivit BBC. Testul va demonstra dacă echipajul poate ieşi în siguranţă din rachetă în cazul în care aceasta funcţionează defectuos.

Dacă testul va avea succes, va deschide calea pentru alte misiuni fără pilot, inclusiv trimiterea unui robot în spaţiu anul viitor.

Trimiterea unei misiuni cu trei astronauţi pe orbita joasă a Pământului va avea loc în 2025 după finalizarea cu succes a tuturor testelor.

Planul Indiei este să trimită astronauţii pe orbită şi să-i aducă înapoi pe pământ după trei zile. Dacă va reuşi, India va deveni a patra ţară care trimite un om în spaţiu după Uniunea Sovietică, SUA şi China.

India încearcă să devină un jucător important în explorarea spaţiului. Pe 23 august, a făcut istorie devenind prima ţară care a reuşit să aselenizeze lângă polul sudic al Lunii.

Câteva săptămâni mai târziu, India a lansat Aditya-L1, prima sa misiune de observare a Soarelui. Acesta va călători 1,5 milioane de km şi va ajunge la locul prevăzut la mijlocul lunii ianuarie, a anunţat agenţia spaţială din India.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici