Inteligenţa artificială poate detecta curenţii marini şi înotătorii care se avântă în larg, pentru a evita incidentele. Ţara care a descoperit soluţia

  • Sistemul de inteligenţă artificială identifică curenţii şi persoanele care înoată în larg, şi trimite un avertisment salvamarilor prin intermediul unui ceas inteligent.
  • Începutul lunii iulie este momentul în care surferii şi iubitorii de soare japonezi coboară pe plajele din întreaga ţară.
  • O plajă de pe coasta Pacificului apelează la inteligenţa artificială pentru a se asigura că timpul petrecut în apă se desfăşoară fără incidente.
1419 afișări
Imaginea articolului Inteligenţa artificială poate detecta curenţii marini şi înotătorii care se avântă în larg, pentru a evita incidentele. Ţara care a descoperit soluţia

Inteligenţa artificială poate detecta curenţii marini şi înotătorii care se avântă în larg, pentru a evita incidentele. Ţara care a descoperit soluţia

Oficialii din Kanagawa, la sud de Tokyo, au introdus un sistem de inteligenţă artificială pentru a identifica curenţii care provoacă 60% din decesele prin înec şi pentru a trimite un avertisment înotătorilor şi salvamarilor, potrivit Mainichi Shimbun.
 
Plaja de la Yuigahama, o plajă populară din oraşul Kamakura, care s-a redeschis la 1 iulie după doi ani de închidere din cauza pandemiei de coronavirus, este un loc cunoscut pentru surfing şi se aşteaptă să atragă un număr mare de oameni în timpul a ceea ce agenţia meteorologică preconizează că va fi o vară neobişnuit de caldă.
 
Experţii de la Asociaţia Japoneză de Salvare a Vieţii şi de la Universitatea Chuo din Tokyo au colectat date despre curentul de ripostă pe parcursul a şase luni, în iarna anului 2021, pentru a se asigura că sistemul funcţionează, potrivit The Guardian.

Cum funcţionează

Potrivit asociaţiei de salvare, o cameră web montată pe un stâlp identifică un curent de rip şi pe oricine care înoată în apropierea acestuia, iar apoi anunţă imediat un salvamar prin intermediul unui ceas inteligent.
 
Imaginile au fost folosite, de asemenea, pentru a dezvolta un sistem de avertizare care trimite oficialilor guvernamentali informaţii în timp real despre înotători după producerea unui tsunami.
 
Măsura privind curenţii de rip face parte dintr-o campanie locală de revitalizare a plajei după pauza pandemică şi de promovare a acreditărilor de mediu ale zonei. Yuigahama este una dintre cele aproximativ 20 de plaje din prefectură care au fost închise în ultimele două veri.
 
„Există câteva cabane de plajă care nu au putut funcţiona timp de doi ani şi sunt dornici să reînceapă", a declarat Mieko Konishi, preşedintele Federaţiei proprietarilor de cabane de plajă din Kanagawa Beach Beach. „Dorim să ne operăm facilităţile, luând în acelaşi timp măsuri de combatere a virusului, similare celor din restaurantele obişnuite”.
 
Barurile şi restaurantele de pe malul Yuigahama au introdus furculiţe şi linguri biodegradabile, se pare că este o premieră în Japonia, şi au fost construite pante pentru a îmbunătăţi accesul persoanelor care folosesc scaune cu rotile.
 
„Adoptăm o abordare progresistă, fără bariere, sigură şi ecologică", a declarat pentru Mainichi Motohide Masuda, şeful Asociaţiei de afaceri de pe plaja Yuigahama Beach. „Sperăm că oamenii se vor bucura de o Yuigahama modernă".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici