La 22 de ani după 9/11, aeroporturile din întreaga lume pot deveni mai sugure cu ajutorul dronelor

  • AtlasNest este o staţie de androcare cu încărcare automată şi cu o dronă inteligentă.
  • Există riscul ca dronele neautorizate să se lovească de avioane.
  • Drona de la Atlas este sigură, având senzori avansaţi şi poate preveni orice pericol.
1227 afișări
Imaginea articolului La 22 de ani după 9/11, aeroporturile din întreaga lume pot deveni mai sugure cu ajutorul dronelor

Atlas UAS, Facebook

Faceţi cunoştinţă cu AtlasNEST, o staţie de andocare pentru o dronă care poate menţine siguranţa în aeroporturile din întreaga lume, fără a fi necesară prezenţa umană. 

Drona conţine patru baterii, una în vehiculul zburător, celelalte trei în staţia de andocare. Când bateria dronei se epuizează, AtlasNest se întoarce automat în staţia de andocare pentru o înlocuire, potrivit Techeblog.  

Staţia de androcare poate primi solicitări din partea centrului de comandă de oriunde în lume, indiferent de distanţă, pentru ca o dronă să intervină la timp pentru stingerea unui incendiu aprins la motorul unei aeronave. 

,,Dronele pot fi utilizate în diverse scopuri, precum inspecţii, logistică şi fotografia. În mod similar, inspecţiile la piste sunt esenţiale pentru a identifica orice defecţiune, daune sau orice avarie care ar trebui abordată, cum ar fi marcajul decolorat pe pistă care trebuie revopsit pentru o mai bună vizibilitate a defectelor în sistemul de iluminare a pistei sau orice obstacole care pot afecta aterizarea în siguranţă a avionului. În astfel de condiţii, dronele pot fi benefice şi pot survola rapid pentru detectarea ameninţărilor şi furnizarea de imagini şi filmări în timp real", spune un prezentator de la Global Update. 

 

,,AtlasNEST nu înlocuieşte sistemul de siguranţă al aeroportului; îl completează perfect. Dispozitivul este uşor de integrat în sistemul general şi ajută centrul de control să obţină date operative, de înaltă calitate dintr-o zonă de inspecţie, oferind informaţii geografice precise şi conştientizarea situaţiei. AtlasNEST ajută la evitarea posibilelor accidente şi tragedii printr-un algoritm echilibrat de acţiuni ale echipei”, a declarat Ivan Tolchinsky, directorul executiv al companiei ATLAS.

Staţia de andocare este proiectată să reziste în toate condiţile meteo, şi pe ploaie, şi pe ninsoare. 

,,Şi arată atât de bine încât îl poţi pune chiar şi într-o sufragerie', spune un reprezentant al companiei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici