Mercedes-Benz a testat cu succes prototipul electric Vision EQXX. A parcurs peste 1.000 de kilometri cu o singură încărcare

  • Mercedes-Benz îşi propune să producă maşini electrice care să consume doar 10 kilowaţi-oră la 100 km, a declarat joi directorul său tehnologic, cu o treime mai eficient decât media actuală pentru maşinile electrice.
  • Vorbind în timp ce constructorul auto sărbătorea testarea cu succes a prototipului său EQXX pe o distanţă de peste 1.000 km, de la Sindelfingen, în Germania, până pe Coasta de Azur, cu o singură încărcare, Markus Schaefer a declarat că un design eficient este cheia pentru a maximiza autonomia unui automobil electric.
3246 afișări
Imaginea articolului Mercedes-Benz a testat cu succes prototipul electric Vision EQXX. A parcurs peste 1.000 de kilometri cu o singură încărcare

"Mai întâi optimizăm eficienţa, iar apoi putem vedea câte module de baterii punem în maşină", a declarat Schaefer presei, iar clienţii ar trebui să poată decide dimensiunea bateriei pe care o doresc în funcţie de nevoile lor, a adăugat acesta, potrivit Reuters

Constructorii auto, de la Mercedes-Benz la Tesla şi până la compania chineză Nio, se află într-o cursă strânsă pentru a produce maşini cu autonomie mai mare, care să risipească anxietatea consumatorilor cu privire la lipsa unei infrastructuri de încărcare pentru vehiculele electrice.

Mercedes a dezvăluit în ianuarie prototipul Vision EQXX, care se laudă cu o autonomie de 1.000 km cu o baterie înjumătăţită din volumul modelului său emblematic EQS, promiţând că unele dintre componentele maşinii vor ajunge în vehiculele de serie peste 2-3 ani.

Automobilul a consumat 8,7 kilowaţi-oră de energie la 100 km în timpul călătoriei de 11 ore şi jumătate până pe Coasta de Azur din Franţa, a precizat Mercedes-Benz, de aproximativ două ori mai eficient decât modelele Mercedes de pe piaţă şi decât automobilul cu cea mai mare autonomie oferit de Tesla, Model S 60.

EQS de la Mercedes are cea mai mare autonomie de pe piaţă în prezent, potrivit portalului de comparare a maşinilor carwow, cu 768 km, urmat de Model S Long Range de la Tesla, cu până la 652 km.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici