- Home
- Tehnologie
- (28.11.2024, 15:19)
- Ramona Cornea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mihai Peca, ECDL: Certificările în domeniul inteligenţei artificiale nu vor mai fi o necesitate, ci o obligativitate. Este o piaţă într-o permanentă dinamică
- Mihai Peca, specialist în formare şi certificare la ECDL, consideră că în viitor certificările în domeniul inteligenţei artificiale vor deveni o obligativitate, nu doar o necesitate, subliniind importanţa adoptării acestora acum, înainte ca reglementările să devină obligatorii.
- Peca mai afirmă că, pe măsură ce inteligenţa artificială se integrează în viaţa profesională, angajaţii trebuie să înveţe să o folosească eficient şi etic, iar certificările în acest domeniu vor ajuta la dezvoltarea abilităţilor necesare pentru aplicarea corectă a AI în proiectele de echipă.
Urmărește
74 afișări
În viitor, certificările în domeniul inteligenţei artificiale nu vor mai fi o necesitate, ci o obligativitate, este de părere Mihai Peca în specialist formare şi certificare la ECDL.
„Noi am început de la alfabetizare digitală. computerul a intrat în viaţa companiilor în anii '90, oamenii şi-au dat seama că trebuie să introducă chestia asta din presiune. Presiunea a făcut asta, a creat nevoia, poate au conştientizat unii sau poate pur şi simplu au făcut-o tocmai pentru că un competitor de-ai lor a luat decizia asta. Acum suntem în acelaşi moment cu inteligenţa artificială. Noi am conştientizat această nevoie de doi ani, am localizat acest model de certificare în domeniul AI-ului. Nu e vorba de ce, ci că trebuie, este necesar, o faci acum, când ai nevoie, ca să o nu faci atunci când vei fi obligat. Certificările în domeniul acesta vor nu vor mai fi necesitate, vor deveni o obligativitate”, a spus el în cadrul webinarului ECDL/ZF „Work Smart – Work Digital.”
Ce a mai declarat Mihai Peca:
• Este o piaţă care e într-o permanentă dinamică, certificările nu rămân pe loc, nu putem să ne lăudăm că ştim să mai folosim Word şi atât, că ştiu să folosesc computerul. Operatorul de date în momentul ăsta trebuie să ştie să discute cu un asistent virtual, care este bazat pe AI. Trebuie să înţeleagă lumea că atunci când vorbim despre interogare şi despre discuţii cu AI-ul nu e pur şi simplu ceea ce facem acasă.
• Spuneam că 86% dintre companiile din România folosesc AI, dar folosesc angajaţii companiei respective în scop personal. Aceea este o utilizare sistemică, o folosim fiecare dintre noi, nu e acelaşi lucru ca la muncă, unde trebuie să ştim să folosim şi să aplicăm lucruri care să ne ajute în elaborarea unui proiect de echipă. Şi atunci lucrurile se schimbă. Trebuie să ştim fondul ca să putem să dăm notele. Este ca la muzică.
• În primul rând, trebuie să ştim să folosim inteligenţa artificială eficient şi etic. Există nişte cadre în care putem să înţelegem ce înseamnă etică în utilizarea AI-ului şi de acolo plecăm. Eficienţa este pe de o parte cum comunicăm şi ce comunicăm şi atunci asta trebuie să înveţe oamenii.
Nu putem să facem o predicţie despre unde vor ajunge sistemele bazate pe AI, putem să facem, dar s-ar putea să fie speculativ în momentul acesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Dacă s-ar repeta turul 1, ai vota cu unul dintre cei doi calificați, Lasconi sau Georgescu? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
UE pregăteşte interzicerea fumatului pe terase şi plaje. Regulile vizează şi ţigările electronice
-
TikTok spune că a destructurat conturile false de pe platformă, la reuniunea Comisiei Europene
-
Ilie Bolojan: Îi rugăm pe alegătorii noştri să o voteze pe Elena Lasconi
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: 7 partide intră în Parlament: PSD, AUR, PNL, USR, SOS, POT și UDMR. Care sunt scenariile unor posibile alianțe după alegeri
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Primele probleme la Bluesky: Datele utilizatorilor ar putea fi folosite pentru antrenarea AI
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez vorbeşte despre curaj în noul său film: „Este o mărturie a rezistenţei şi a spiritului uman, o celebrare a visătorilor”
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce a apărut pe Wikipedia după ce religia lui Călin Georgescu a fost dezbătută la greu. S-a pus piciorul în prag și
CANCAN.RO
Cât costă 3 nopți de cazare, de Revelion, în complexul Andreei Esca. Știrista Pro TV are un resort de vis în Porumbacu de Sus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe