NASA trimite animale în Spaţiu. VIDEO

  • În următorul transport către Staţia Spaţială, NASA va trimite şi animale
  • Au fost alese pentru studiu tardigradele, animale nevertebrate de mici dimensiuni
  • Vor fi duse în Spaţiu şi exemplare de sepiolide, cefalopodele care strălucesc în întuneric
200 afișări
Imaginea articolului NASA trimite animale în Spaţiu. VIDEO

Sursă imagini: Twitter @NASA

NASA pregăteşte o surpriză pentru următoarea lansare către Staţia Spaţială Internaţională. În cargo-ul trimis către Spaţiu îşi vor face loc şi câteva animăluţe.

Agenţia Spaţială vrea să studieze efectul pe care îl are viaţa pe ISS asupra animalelor. Şi începe cu două exemplare mai puţin cunoscute. Vor ajunge în Spaţiu câteva tardigrade, animale nevertebrate de mici dimensiuni. Acestea au mai puţin de 1.5 milimetri! NASA va încerca să identifice genele care îi permit  acestui animal să se adapteze la viaţa în condiţii extreme. De asemenea, NASA va duce în Spaţiu sepiolide, calamarii Bobtail care sunt cunoscuţi pentru faptul că strălucesc în întuneric. Cu aceste exemplare NASA vrea să vadă reacţiile chimice pe care le are zborul asupra animalului.
 
Cum de a fost ales un tardigrad pentru călătorie? Povestea amuzantă a spus-o chiar Megan McArthur, cea care aşteaptă pe Staţia Spaţială să înceapă experimentele: „Studiul va analiza genele tardigradelor. Eu am învăţat despre tardigrade, cunoscute şi sub denumirea de ursul de apă, de la fiul meu. S-a întors într-o zi de la şcoală când avea 5-6 ani şi mi-a spus: Mami, tu ştiai că tardigradele pot să supravieţuiască în Spaţiu? Iar eu am răspuns: Îmi pare rău: tardi-cum se numesc?
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici