„Naşul” inteligenţei artificiale: Este posibil ca inteligenţa artificială să devină o ameninţare la adresa omenirii

Geoffrey Hinton, un informatician care a fost numit „naşul inteligenţei artificiale”, spune că „nu este de neconceput” ca inteligenţa artificială să se dezvolte până la punctul în care să reprezinte o ameninţare pentru umanitate.

8063 afișări
Imaginea articolului „Naşul” inteligenţei artificiale: Este posibil ca inteligenţa artificială să devină o ameninţare la adresa omenirii

Imagini generate de Midjourney - preluate de pe prompthero

Informaticianul şi-a exprimat opiniile într-un interviu acordat postului de televiziune CBS News despre previziunile sale pentru progresul . El a comparat invenţia AI cu electricitatea sau cu roata.

Hinton, care lucrează la Google şi la Universitatea din Toronto, a spus că dezvoltarea inteligenţei artificiale pentru uz general are un progres mai accelerat decât îşi pot imagina oamenii.

Inteligenţa artificială de azi poate să comunice cu utilizatorii, să răspundă la întrebări, să traducă, să vorbească în mai multe limbi şi să genereze texte, ştiri, să preia link-uri, să dea note de subsol, reportaje, articole, lucrări academice şi imagini.  

„Până de curând, am crezut că vor trece 20 - 50 de ani până să avem o inteligenţă artificială pe deplin funcţională. Şi acum cred că am putea să o avem mai devreme”, a prezis Hinton.

Întrebat în mod specific despre şansele ca inteligenţa artificială să eradice omenirea, Hinton a spus: „Cred că nu este de neconceput. Asta este tot ce voi spune”, l-a citat The Guardian.   

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici