NVIDIA a depăşit Intel şi vrea să cumpere ARM. Valoarea tranzacţiei s-ar ridica la peste 50 de miliarde de dolari

  • NVIDIA e în negocieri avansate pentru cumpărarea producătorului ARM
  • Compania ar putea intra astfel pe piaţa componentelor pentru smartphine-uri
  • Valoarea tranzacţiei s-ar ridica la aproximativ 55 de miliarde de dolari
1295 afișări
Imaginea articolului NVIDIA a depăşit Intel şi vrea să cumpere ARM. Valoarea tranzacţiei s-ar ridica la peste 50 de miliarde de dolari

NVIDIA a depăşit Intel şi vrea să cumpere ARM. Valoarea tranzacţiei s-ar ridica la peste 50 de miliarde de dolari

După ce a depăşit Intel şi a devenit cel mai mare producător American de procesoare, NVIDIA e în discuţii avansate pentru cumpărarea producătorului de chip-uri ARM.

Ar fi o lovitură extrem de importantă, pentru că printre clienţii ARM se numără companii foarte influente pe piaţa smartphone-urilor, ca Apple, Qualcomm, AMD şi chiar Intel. E o zonă de piată pe care NVIDIA nu a reuşit s-o acopere până acum.

ARM Ltd. a fost achiziţionată de SoftBank Group Corp. acum patru ani, pentru 32 de miliarde de dolari. Însă corporaţia miliardarului japonez Masayoshi Son are de plătit datoriile făcute după ce a investit în companii precum WeWork sau Uber Technologies, care n-au performat conform aşteptărilor. Aşa că acum caută să vândă din asset-urile care i-ar putea aduce sume importante.

Iar pentru ARM, conform analiştilor de la Rosenblatt Securities, ar putea obţine în jur de 55 de miliarde de dolari la acest moment. Aceiaşi analişti estimează, însă, că ARM ar putea valora 68 de miliarde în 2025.

Fireşte, achiziţia ar putea stârni proteste şi ar putea pune în discuţie o eventuală monitorizare anti-monopol, iar clienţii ARM vor avea nevoie de asigurări că vor avea acelaşi acces la procesoarele ARM.

Dar tranzacţia ar consolida şi mai mult poziţia NVIDIA pe piaţa producătorilor de chip-uri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici