O echipă de studenţi a inventat o maşină alimentată cu energie solară care literalmente curăţă aerul de CO2

  • Zem este un vehicul electric alimentat cu energie solară care curăţă aerul poluat de carbon în timp ce este condus.
  • Această maşină magică super sportivă şi elegantă a fost descrisă drept „mâncătoare de carbon”.
  • Vehiculul a fost dezvoltat de o echipă de studenţi de la Universitatea de Tehnologie Eindhoven din Ţările de Jos.
2805 afișări
Imaginea articolului O echipă de studenţi a inventat o maşină alimentată cu energie solară care literalmente curăţă aerul de CO2

tuecomotive.nl

Zem este echipat cu un dispozitiv de captare a carbonului, iar caroseria în sine este realizată din plastic reciclat şi creat de o imprimantă 3D.

Cei care au dezvoltat automobilul sunt o echipă de studenţi geniali şi sponsorii care i-au ajutat să obţină materialele.

Maşina Zem are baterii de litiu-ion de la compania olandeză Cleantron. Se încarcă până la 15% din panouri solare de la Watllab. 

Obiectivul echipei din 2021 a fost „mobilitatea cu emisii zero”, ceea ce i-a adus numele de „Zem”. În timp ce echipa lucra la acest vehicul inovator, studenţii şi-au dat seama că atingerea neutralităţii carbonului era posibilă decât printr-o soluţie - eliminarea carbonului din aer.

Soluţia a venit prin intermediul a două filtre pe partea inferioară a maşinii care îşi fac treaba în timp ce maşina este în mişcare.

Pe măsură ce este condusă, aerul trece prin filtru în timp ce dioxidul de carbon se lipeşte de el.

Filtrele trebuie golite la fiecare 200 de mile, dar echipa a proiectat o staţie de încărcare a vehiculelor electrice care extrage dioxidul de carbon, astfel încât să poată fi reutilizat  sau depozitat în siguranţă pentru a-l ţine departe de atmosferă.

Maşina Zem, în această etapă, este un concept minunat. 

„Am reuşit: cu multă nerăbdare, dar cu mult mai puţină experienţă decât industria principală cu care concuram”, spune Nikki Okkels, managerul de relaţii externe într-un interviu pentru CNN în octombrie 2022 . „Arătăm industriei  auto ce este posibil”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici