Oamenii, înlocuiţi de tehnologie. OpenAI şi Microsoft vor să aducă roboţi AI pe piaţă

  • Microsoft şi OpenAI sunt interesate de Figure AI.
  • Sam Altman şi Bill Gates ar putea face roboţi umanoizi pentru sarcini periculoase.
  • Se negociază o potenţială investiţie de 500 milioane dolari.
2791 afișări
Imaginea articolului Oamenii, înlocuiţi de tehnologie. OpenAI şi Microsoft vor să aducă roboţi AI pe piaţă

Oamenii, pe cale să fie înlocuiţi. OpenAI şi Microsoft vor să aducă roboţi AI pe piaţă

Microsoft şi OpenAI se pregătesc să aducă pe piaţă roboţi A.I. care să facă şi munca fizică. Cele două companii sunt cu ochii pe startup-ul de robotică umanoidă Figure AI, în care se pregătesc investiţii importante, relatează Aleph News.

Microsoft şi OpenAI intenţionează să investească în startup-ul Figure AI pentru a dezvolta roboţi umanoizi care pot efectua sarcini considerate nesigure pentru oameni. Aceasta nu numai că ar putea transforma anumite industrii, dar ar putea şi să sporească siguranţa şi eficienţa în domenii de lucru cu risc ridicat.

Această mişcare are potenţialul de a aduce roboţi capabili să execute sarcini periculoase pentru oameni.

Investiţia planificată este estimată la aproximativ 500 de milioane de dolari, cu posibilitatea de a valoriza Figure AI la 1.9 miliarde de dolari sau mai mult. Aceasta ar fi o mişcare semnificativă pentru ambele companii, marcând un pas important în explorarea posibilităţilor oferite de roboţi în diverse sectoare.

Această potenţială investiţie indică un interes crescut pentru aplicarea inteligenţei artificiale şi roboticilor în situaţii de viaţă reală. Sam Altman, CEO-ul OpenAI, a menţionat deja interesul companiei pentru robotică la podcastul lui Bill Gates.

„În ceea ce priveşte hardware-ul fizic, există în sfârşit, pentru prima dată când am văzut vreodată, platforme noi cu adevărat interesante care se construiesc acolo. La un moment dat, vom putea folosi modelele noastre, aşa cum spuneai, cu înţelegerea limbajului lor şi înţelegerea viitoare a videoclipurilor, pentru a spune: Bine, să facem lucruri uimitoare cu un robot,” declară Sam Altman.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
openai,
microsoft,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici