Platforma X, fostă Twitter, va introduce o taxă anuală pentru noii utilizatori

X, platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter, a început să introducă o taxă anuală de 1 dolar pentru noii utilizatori din Noua Zeelandă şi Filipine, într-o acţiune despre care serviciul deţinut de Elon Musk spune că are ca scop combaterea roboţilor.

184 afișări
Imaginea articolului Platforma X, fostă Twitter, va introduce o taxă anuală pentru noii utilizatori

Platforma X, fostă Twitter, va introduce o taxă anuală pentru noii utilizatori

"Începând cu 17 octombrie 2023, am început să testăm "Not A Bot", o nouă metodă de abonament pentru utilizatorii noi din două ţări", a declarat compania într-o postare. "Acest nou test a fost dezvoltat pentru a consolida eforturile noastre deja semnificative de a reduce spam-ul, manipularea platformei noastre şi activitatea boţilor. Acest lucru va evalua o măsură potenţial puternică pentru a ne ajuta să combatem roboţii şi spammerii pe X, echilibrând în acelaşi timp accesibilitatea platformei cu valoarea mică a taxei. În cadrul acestui test, utilizatorii existenţi nu sunt afectaţi."
 
Noile conturi create în Noua Zeelandă şi în Filipine vor trebui mai întâi să îşi verifice numărul de telefon şi apoi să plătească o taxă anuală de un dolar pentru a putea posta, da like, răspunde, reposta, cita mesaje şi marcaje.
 
"Noii utilizatori care renunţă la abonare vor putea efectua doar acţiuni de tip "read only", cum ar fi: citirea postărilor, vizionarea de videoclipuri şi urmărirea conturilor", a precizat X în postare.
 
Preţul se traduce în aproximativ, 1,43 dolari neozeelandezi şi 42,51 pesos filipinezi.
 
"Acest nou program are ca scop apărarea împotriva roboţilor şi a spammerilor care încearcă să manipuleze platforma şi să perturbe experienţa altor utilizatori X. Aşteptăm cu nerăbdare să împărtăşim mai multe despre rezultate în curând", se arată în postare.
 
Termenii şi condiţiile spun că noua taxă este un program beta, iar utilizatorii care se înscriu trebuie să fie de acord cu plata unui abonament recurent.
 
Musk a semnalat pentru prima dată posibilitatea de a taxa toţi utilizatorii luna trecută, în cadrul unei conversaţii cu Benjamin Netanyahu, prim-ministrul israelian, dar planul actual este limitat la noii utilizatori, relatează The Guardian.
 
Logica, a spus el, a fost că roboţii costă ”un sfert de penny" pentru a fi configuraţi, iar creşterea costului unui cont la "câţiva dolari sau ceva de genul acesta" ar putea descuraja operatorii de software.
 
"În plus, de fiecare dată când un creator de roboţi ar vrea să facă un alt robot, ar avea nevoie de o nouă metodă de plată", a spus el.
 
Măsura de a taxa noii utilizatori vine în contextul în care Musk vede căi alternative de venituri la publicitate şi face presiuni pentru ca X să devină o aplicaţie cu "de toate" - inclusiv servicii de plată.
 
Musk a declarat că un boicot al agenţilor de publicitate de la preluarea sa şi îngrijorarea cu privire la gestionarea conţinutului inadecvat sau care incită la ură au făcut ca veniturile din publicitate să scadă cu 60%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici