Prima ţară din Europa care aprobă maşinile ce se conduc singure

Marea Britanie a devenit prima ţară din Europa care a aprobat tehnologia maşinilor ce se conduc singure.

2192 afișări
Imaginea articolului Prima ţară din Europa care aprobă maşinile ce se conduc singure

FOTO Twitter

Departamentul pentru Transporturi a acordat Ford permisiunea de a folosi tehnologia de asistenţă pentru şofer pe unele dintre maşinile sale Ford Mustang Mach-E de-a lungul celor 3.700 km de autostrăzi din Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor.

Automobilul cere în continuare atenţie la drum, dar şoferul îşi poate lua mâinile de pe volan şi îşi poate îndepărta picioarele de pe pedale.

Cei care se află în maşini model Mach-E 2023 se pot abona la serviciul hands-free şi urmează să fie oferite probe gratuite de 90 de zile.

Aceştia pot seta viteza şi distanţa pe care doresc să o menţină faţă de maşina din faţă, notează Sky News.

Tehnologia monitorizează marcajele rutiere, indicatoarele de viteză şi condiţiile de trafic pentru a controla direcţia, acceleraţia, frânarea şi poziţia pe bandă.

Aceasta se activează atunci când maşina detectează autostrada şi se dezactivează când a ieşit de pe autostradă.

Aprobarea a fost acordată de către Departamentul pentru Transporturi pentru Ford după ce compania a împărtăşit datele vehiculului şi după ce au fost efectuate teste pe drumurile britanice şi, în total, pe 100.000 de mile de drumuri europene.

Testele din Marea Britanie au inclus trasee cu pericole precum marcaje de bandă uzate, vreme rea şi lucrări rutiere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici