Primul pacient cu cip cerebral joacă şah online

Primul pacient uman căruia medicii i-au implantat un cip cerebral dezvoltat de compania Neuralink apare într-un videoclip de 9 minute jucând şah şi oprind muzica pe un laptop cu ajutorul gândului. El controlează un cursor pe ecran cu ajutorul cipului implantat.

345 afișări
Imaginea articolului Primul pacient cu cip cerebral joacă şah online

Primul pacient cu cip cerebral joacă şah online

Pacientul, care nu fusese identificat anterior, a declarat în înregistrarea video transmisă în direct că se numeşte Noland Arbaugh, în vârstă de 29 de ani, care a rămas paralizat sub umăr în urma unui accident de circulaţie, anunţă Sky News.

Arbaugh a primit un implant de la companie în ianuarie şi ar putea controla un mouse de calculator cu ajutorul gândurilor sale, a declarat Musk luna trecută.

Musk a declarat anterior că scopul cipului cerebral este de a permite în cele din urmă utilizatorilor cu dizabilităţi, precum Stephen Hawking, să "comunice mai repede decât un licitator".

De asemenea, el a mai afirmat că ar putea fi capabil să trateze potenţial obezitatea, autismul, depresia şi schizofrenia.

"Operaţia a fost super uşoară", a spus dl Arbaugh în videoclipul difuzat pe platforma de socializare X a lui Musk, referindu-se la procedura de implantare.

"Am fost literalmente externat din spital o zi mai târziu. Nu am nicio deficienţă cognitivă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
neuralink,
cip,
şah

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici