Probleme pentru ceasurile Apple: Casa Albă menţine interdicţia de import în mijlocul unui conflict de brevete

  • Apple se confruntă cu ”daune ireparabile”, în timp ce Casa Albă menţine interdicţia de import asupra ceasurilor populare Seria 9 şi Ultra 2, acuzând furtul tehnologiei de pulsoximetrie (utilizată pentru a monitoriza nivelul de oxigen din sânge) de la compania de monitorizare medicală Masimo.
  • În ciuda unei pierderi estimate între 300 şi 400 de milioane de dolari în vânzări de sărbători, Apple intenţionează să conteste interdicţia, subliniind erorile în decizia Comisiei de Comerţ Internaţional şi susţinând că presupusele daune ale lui Masimo nu sunt întemeiate.
1174 afișări
Imaginea articolului Probleme pentru ceasurile Apple: Casa Albă menţine interdicţia de import în mijlocul unui conflict de brevete

Probleme pentru ceasurile Apple: Casa Albă menţine interdicţia de import în mijlocul unui conflict de brevete

Apple se confruntă cu un impas semnificativ în condiţiile în care Casa Albă menţine interdicţia asupra importurilor pentru anumite ceasuri Apple în mijlocul acuzaţiilor de furt tehnologic de pulsoximetrie (măsurarea nivelului de oxigen din sânge) de la compania de monitorizare medicală Masimo, scrie Sky News.

Apple susţine că ar suferi ”daune ireparabile” şi solicită o mişcare de urgenţă pentru a continua vânzarea modelelor sale populare Series 9 şi Ultra 2 până când disputa privind brevetele este rezolvată. Disputa se axează pe tehnologia de oxigen din sânge, cu Masimo acuzând Apple că a incorporat tehnologia sa de pulsoximetrie în ceasuri şi a convins câţiva dintre angajaţii săi să li se alăture.

Comisia de Comerţ Internaţional din SUA (ITC) a emis o interdicţie asupra importului şi vânzărilor de ceasuri care utilizează tehnologia de măsurare a nivelului de oxigen din sânge. Apple a încetat deja să vândă ceasurile, o mişcare estimată a costa compania între 300 şi 400 de milioane de dolari în vânzări de sărbători.

Cu toate acestea, în ciuda acestui impediment, se preconizează că multinaţionala va genera vânzări de aproape 120 de miliarde de dolari în acest trimestru - inclusiv în perioada sărbătorilor.

Reprezentantul SUA pentru Comerţ, Katherine Tai, a menţinut decizia ITC, afectând vânzările imediate ale Apple. Apple susţine că decizia ITC este greşită, susţinând că Masimo nu vinde un produs similar în SUA în cantităţi semnificative şi nu ar suferi daune dacă interdicţia ar fi ridicată. Cazul aşteaptă o decizie din partea Vămilor SUA la 12 ianuarie cu privire la versiunile reproiectate ale ceasurilor şi posibile încălcări de brevet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici