Război cibernetic: Ucraina trimite mesaje spam în Rusia pentru a informa cetăţenii cu privire la invazia lansată de Putin

  • Un informatician norvegian a creat un site web care permite oricui să trimită un e-mail despre războiul din Ucraina la până la 150 de adrese de mail ruseşti simultan
  • Expertul consideră că astfel poporul rus va avea şansa de a afla adevărul pe care îl ascunde guvernul lor
  • Tot mai multe oraşe ucrainene sunt bombardate de trupele ruse
4272 afișări
Imaginea articolului Război cibernetic: Ucraina trimite mesaje spam în Rusia pentru a informa cetăţenii cu privire la invazia lansată de Putin

Sursa foto: Profimedia

Un informatician norvegian a creat un site web care permite oricui să trimită un e-mail despre războiul din Ucraina la până la 150 de adrese de mail ruseşti simultan, astfel încât poporul rus să aibă şansa de a afla adevărul pe care guvernul lor îl ascunde.

Milioane de mesaje trimise sub titulatura „Nu sunt duşmanul tău” au explodat în căsuţele poştale electronice din Rusia.

Mesajul apare în rusă cu o traducere în engleză şi începe astfel: „Dragă prieten, îţi scriu pentru a-mi exprima îngrijorarea pentru viitorul sigur al copiilor noştri de pe această planetă. Cea mai mare parte a lumii a condamnat invadarea Ucrainei de către Putin”.

E-mailul lung continuă prin a implora poporul rus să respingă războiul din Ucraina şi să caute adevărul despre invazie, de la serviciile de ştiri externe, relatează BBC.

În doar câteva zile, peste 22 de milioane dintre aceste e-mailuri au ajuns în căsuţele de mail ruseşti şi sunt trimise de voluntari din întreaga lume, care îşi donează timpul şi adresele de e-mail cauzei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici