FOTO Retro Cars Battle, la Timişoara. Maşinile de epocă vechi de un secol amintesc de scene de film şi de lumea de altădată

  • La Timişoara, până pe 20 iunie, are loc Retro Cars Battle
  • Organizatorii etalează 9 maşini de epocă, fabricate în SUA şi UK, între 1914 şi 1977
  • Cel mai vechi autoturism expus este un Ford Model T, produs în 1914
119 afișări
Imaginea articolului FOTO Retro Cars Battle, la Timişoara. Maşinile de epocă vechi de un secol amintesc de scene de film şi de lumea de altădată

FOTO: Facebook Iulius Town Timisoara

Poate că îţi plac maşinile, mai ales cele retro, pe care le admiri de obicei în filmele vechi. Acum, ai parte de o expoziţie, la Timişoara. Sunt expuse maşini ale unor colecţionari din România, cu preţuri greu de estimat. De ce? Iată explicaţiile oferite de Florin Staici, un iubitor al autoturismelor de colecţie.

„Au făcut istorie în lume şi vor rămâne pentru totdeauna nişte maşini deosebite, maşini lucrate manual. Ele pot începe de la peste 100 de mii de euro şi pot duce în preţuri foarte mari. Spre exemplu există colecţionari în lume care de fapt ei ar dicta preţul la chestia asta. Pot să ofere milioane”, spune Florin Staici, pilot de raliu.

Fiecare maşină expusă are povestea ei. Printre ele, şi un Mustang care l-a atras imediat pe Florin.

„O a doua maşină, nici măcar în ziua de astăzi, nu cred că vedem la fel. Caroseria este făcută absolut special, cu forme speciale aerodinamice, pentru a uşura viteza, la viteze mari şi pentru a fi o maşină foarte stabilă”, adaugă el.

Dar fiecare model are farmecul lui. Mircea a ales un Ford din 1927: „Îmi place design-ul. Este un design deosebit ... portbagajul, lămpile. Au un farmec anume. M-aş plimba cu ea, clar. Nu poţi să ţii în garaj aşa frumuseţe”.

Iar Petronela, a făcut un top, în funcţie de evenimentul la care ar merge: „Dacă marele Gatsby, spre exemplu, m-ar invita la un bal, aş alege cu siguranţă acest Vanden Plas, care a aparţinut prinţesei Margaret a Marii Britanii. (...) Pentru că am auzit că s-a deschis Transfăgărăşanul, mă întreb cum e să vezi acele peisaje şi cea mai frumoasă şosea din lume, dintr-un Mustang, fabricat în 1966. (...) Dar uite că vine weekend-ul şi mi-am programat o ieşire în natură, aici lângă Timişoara. Şi, ce poate fi mai frumos pentru asta, decât să merg cu un Ford T, din 1914, decapotabil.”

MAŞINI DIN SUA EXPUSE LA TIMIŞOARA

  • Corvette - 1976
  • Dodge DU - 1935
  • Ford Modelul T - 1914
  • Mustang - 1966
  • Ford Model A - 1927

MAŞINI DIN UK EXPUSE LA TIMIŞOARA

  • Jaguar E Type - 1971
  • Vanden Plas - 1964
  • Bentley S 3 – 962
  • Rolls Royce - 1977

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici