Robotul Sophia şi-a vândut primul tablou cu o sumă uriaşă, iar acum se apucă de cântat

  • Robotul Sophia tocmai a vândut primul tablou cu suma de 688.888 de dolari.
  • Sophia a colaborat pentru pictură cu artistul italian Andrea Bonaceto.
  • Compania care a creat-o pe Sophia, Hanson, a anunţat că robotul se va apuca de cântat.
2214 afișări
Imaginea articolului Robotul Sophia şi-a vândut primul tablou cu o sumă uriaşă, iar acum se apucă de cântat

Şi-a vândut primul tablou cu o sumă uriaşă, iar acum robtul Sophia se apucă de cântat

Sophia are multe talente. Cel mai faimos robot umanoid din lume s-a apucat de pictat şi a dat lovitura.

Sophia a lucrat alături de artistul Andrea Bonaceto la tabloul digital. Acesta a fost scos la licitaţie şi vândut ca NFT pentru suma de 688 de mii de dolari. Persoana care a câştigat licitaţia va deveni astfel proprietarul tabloului, atât al versiunii fizice, cât şi digitale. Iar Sophia nu se va opri aici. David Hanson, CEO-ul companiei care a creat-o pe Sophia, a dezvăluit într-o interviu pentru ABC News că robotul se va apuca şi de muzică. A demarat deja un proiect numit Sophia Pop în care robotul va colabora cu artişti reali pentru a genera muzică şi versuri. Cum se transformă aceste colaborări în artă îţi spune chiar Sophia.
 
„M-a pus pe gânduri despre ce înseamnă cu adevărat să fii un creativ şi ce înseamnă să fii un artist. Aşa că David (Hanson) lucrează cu dezvoltatorul de inteligenţă artificială, cât şi cu artişti şi dezvoltatori de hardware. Şi împreună putem genera aceste opere de artă. Se numeşte creativitate computaţională”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici