De ce foloseşte NASA la drone marine autonome

  • NASA se foloseşte de capacitatea dronelor marine ca să colecteze informaţii despre oceane
  • Cu ajutorul sonarelor de ultimă generaţie, se poate număra fauna marină şi se poate combate pescuitul excesiv
  • Dronele marine obţin informaţii extrem de importante pentru sănătatea ecosistemelor marine
391 afișări
Imaginea articolului De ce foloseşte NASA la drone marine autonome

FOTO: YouTube saildrone

Schimbările climatice afectează toate regiunile lumii, iar oamenii sunt preocupaţi să găsească soluţii. 
 
Cei de la Saildrones au produs un gadget care poate naviga şi colecta date importante despre oceanele planetei. Dronele marine navighează în Oceanul Pacific pentru a continua lupta cu schimbările climatice. Acestea sunt folosite de oamenii de ştiinţă pentru a mapa oceanele şi pentru a obţine date importante despre clima şi fauna marină.
 
„Inteligenţa artificială din dronele noastre permite programarea dispozitivelor să meargă într-o locaţie şi apoi să înceapă o misiune. Practic, tu ne spui ce vrei să faci şi noi setăm drona pentru a colecta datele de care ai nevoie”, explică Brian Connon, vicepreşedinte Saildrones. 
 
Informaţiile obţinute cu ajutorul dronelor marine sunt extrem de importante pentru sănătatea ecosistemelor marine şi aduc mari beneficii climei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici