Rusia- OUT. America şi Elon Musk -IN. Europa ar putea apela la rachetele companiei SpaceX, după ce conflictul din Ucraina a blocat accesul occidental la rachetele ruseşti

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a început discuţii tehnice preliminare cu SpaceX, compania lui Elon Musk, care ar putea duce la utilizarea temporară a rachetelor sale, după ce conflictul din Ucraina a blocat accesul occidental la rachetele ruseşti Soyuz.

504 afișări
Imaginea articolului Rusia- OUT. America şi Elon Musk -IN. Europa ar putea apela la rachetele companiei SpaceX,  după ce conflictul din Ucraina a blocat accesul occidental la rachetele ruseşti

Rusia- OUT. America şi Elon Musk -IN. Europa ar putea apela la rachetele companiei SpaceX, după ce conflictul din Ucraina a blocat accesul occidental la rachetele ruseşti

SpaceX este soluţia pentru a acoperi un gol temporar, alături de variantele oferite de Japonia şi India.

"Aş spune că există două opţiuni şi jumătate pe care le discutăm. Una este SpaceX care este clară. O alta este posibil Japonia", a declarat directorul general al ESA, Josef Aschbacher, pentru Reuters.

"Japonia aşteaptă zborul inaugural al rachetei sale de ultimă generaţie. O altă opţiune ar putea fi India. SpaceX aş spune că este cea mai operaţională dintre acestea", a adăugat el într-un interviu, relatează Reuters.

Efctele politice ale invaziei ruseşti din Ucraina au fost o adevărată mană cerească pentru racheta Falcon 9 a companiei americane SpaceX, care a câştigat clienţii care au întrerupt legăturile cu sectorul aerospaţial rusesc.

Directorul ESA a subliniat că războiul din Ucraina a demonstrat că strategia de cooperare, veche de câteva decenii, a Europei cu Rusia în domeniul livrărilor de gaze şi alte domenii, precum spaţiul, nu mai funcţionează.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici