Samsung profită de sancţiunile SUA împotriva Huawei şi redevine pe primul loc în topul producătorilor de smartphone-uri

  • Samsung a anunţat un salt cu 58% al profitului operaţional în ultimul trimestru.
  • Acest profit se datorează unei creşteri a vânzărilor de smartphone-uri.
  • Samsung va redeveni astfel producătorul cu cele mai multe device-uri vândute.
189 afișări
Imaginea articolului Samsung profită de sancţiunile SUA împotriva Huawei şi redevine pe primul loc în topul  producătorilor de smartphone-uri

Profimedia

Duelul dintre Samsung şi Huawei pentru primul loc în topul producătorilor de smartphone-uri continuă. Samsung a anunţat profituri de 10.6 miliarde de dolari în trimestrul al treilea din 2020. O creştere cu 58% faţă de anul trecut, deşi anul acesta omenirea este lovită de o pandemie.

Samsung nu a fost atât de puternic afectată de coronavirus. A înregistrat o creştere cu 6% a volumului de telefoane vândute, profitând din plin de sancţiunile SUA împotriva Huawei. A fost suficient să revină pe locul 1 în topul producătorilor, spun analiştii. Peste Huawei şi Apple.
 
Acest lucru nu s-a datorat telefoanelor de top, ci celor din gama mid-range, mai spun analiştii. Consumatorii au preferat să nu mai cheltuiască peste 1.000 de dolari pentru telefoane pe timpul pandemiei. Astfel, Samsung a înregistrat cel mai mare profit operaţional din 2018 încoace.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici