SpaceX achiziţionează Pioneer Aerospace, producător de paraşute pentru nave spaţiale, pentru 2.2 milioane de dolari

  • SpaceX achiziţionează Pioneer Aerospace, producător de paraşute pentru nave spaţiale, pentru 2.2 milioane de dolari, pregătindu-se să contribuie la misiunea NASA de revenire pe Lună.
  • Această tranzacţie, în valoare de 2.2 milioane de dolari, vine în contextul în care SpaceX se pregăteşte să folosească racheta reutilizabilă Starship pentru a transporta astronauţi pe Lună în 2025, marcând o rară achiziţie pentru companie.
143 afișări
Imaginea articolului SpaceX achiziţionează Pioneer Aerospace, producător de paraşute pentru nave spaţiale, pentru 2.2 milioane de dolari

Sursa foto: asr-pioneer.com

SpaceX, compania lui Elon Musk, se pregăteşte să achiziţioneze Pioneer Aerospace, specializată în fabricarea paraşutelor pentru nave spaţiale, conform unei raportări iniţiale de la The Information, scrie Business Insider. Tranzacţia are loc în contextul în care compania spaţială se pregăteşte să contribuie la revenirea NASA pe Lună.

SpaceX va plăti 2.2 milioane de dolari pentru a salva Pioneer Aerospace, după ce compania-mamă a intrat în faliment, conform unui dosar depus în Florida. Este o achiziţie neobişnuită pentru SpaceX, prima de la achiziţionarea startup-ului de sateliţi Swarm în 2021, într-o mişcare de extindere a reţelei sale de sateliţi Starlink.

Pioneer Aerospace, înfiinţată în 1938, a furnizat paraşute pentru numeroase misiuni SpaceX şi NASA, inclusiv zboruri cu echipaj la Staţia Spaţială Internaţională şi misiunea "Osiris Rex", care a adus înapoi mostre de pe un asteroid în vârstă de 4,6 miliarde de ani pe Pământ.

Această achiziţie survine într-un moment crucial pentru SpaceX, care se pregăteşte să joace un rol vital în revenirea NASA pe Lună, planificată pentru 2025, utilizând sistemul său de rachete reutilizabile Starship pentru a transporta astronauţi, prima dată după 1972.

Totuşi, SpaceX trebuie să depăşească provocările, având în vedere că cea de-a doua încercare de zbor a celei mai puternice rachete construite vreodată s-a încheiat cu o altă explozie mai devreme în această lună, în ciuda faptului că nava spaţială s-a separat cu succes de propulsor.

Elon Musk are planuri ambiţioase pentru Starship, declarând anterior că acest sistem de rachete va transporta pasageri oriunde pe planetă într-o oră şi va transporta colonişti umani pe Marte.

SpaceX nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii din partea Business Insider, făcută în afara orelor obişnuite de lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici