Viitorul e mai aproape decât credeai: Taxiurile zburătoare decolează în mai multe capitale europene

  • Din vară, se introduc taxiuri zburătoare la Paris
  • Zborurile demonstrative vor începe în iunie 2021
  • Proiectul va fi deplin operaţional în anul 2030
  • În Spania, primele taxiuri vor zbura în Barcelona, în 2022
1587 afișări
Imaginea articolului Viitorul e mai aproape decât credeai: Taxiurile zburătoare decolează în mai multe capitale europene

Viitorul aduce taxiuri zburătoare pe cer. Le vei vedea sau te vei plimba cu ele dacă eşti la Paris sau la Barcelona, dar nu acum, ci peste câţiva ani.

Taxiurile nu sunt maşini, ci un fel de elicoptere şi vor începe cursele de probă, în vara aceasta. Lipsa călătoriilor a dat multor oraşe timp să se gândească la viitor. Parisul are în plan să introducă mii de zboruri demonstrative până la Jocurile Olimpice din 2024. Aparatul a fost testat în toamna anului trecut pe Sena. Şi spaniolii şi-au îndreptat ochii către cer. În plus, ei s-au hotărât să dezvolte şi reţeaua pietonală.

În timp ce marile capitale europene se gândesc la taxiuri zburătoare, noi încă mai număram autobuzele. Avem 966 plus 181 troleibuze si 280 tramvaie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici