„Tesla de Cluj”. Prima maşina românească 100% electrică e testată

  • Maşina a primit numere de înmatriculare de teste şi face senzaţie pe străzile din oraş.
  • Maşina 100% electrică are o autonomie de 300 de km. şi prinde o viteză de 120 de km pe oră.
  • Producătorii îşi propun ca în doi ani să producă o serie limitată de aproximativ 5 bucăţi.
2111 afișări

Oficial, avem „Tesla de Cluj”! Maşina a primit numere de înmatriculare de teste şi face senzaţie pe străzile din oraş.

Maşina 100% electrică are o autonomie de 300 de km. şi prinde o viteză de 120 de km pe oră. Prototipul dispune de frână regenerativă şi nu are oglinzi laterale, ci un sistem de camere video cu 2 ecrane amplasate în bord. Partea interesantă este că bordul electronic futurist, care include o consolă centrală cu touch screen de unde se schimbă electronic inclusiv viteza. Prototipul a primit numere de înmatriculare de teste, fiind omologat de RAR, astfel că circulă pe străzile oraşului. Mai mult, bijuteria pe patru roţi „made în Cluj nu are chei fizice” nici pentru deschisul portierelor, nici de contact pentru pornirea motorului.

Producătorii îşi propun ca în doi ani să producă o serie limitată de aproximativ 5 bucăţi. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ar fi necesară o sumă de aproximativ 20 de milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici