TikTok, dată în judecată de statul american Indiana din cauza unor probleme de securitate

Populara aplicaţie de socializare TikTok a fost dată în judecată de statul american Indiana. Autorităţile americane susţin că aplicaţia a încălcat legile statului privind protecţia consumatorilor, potrivit BBC.

132 afișări
Imaginea articolului TikTok, dată în judecată de statul american Indiana din cauza unor probleme de securitate

TikTok, dată în judecată de statul american Indiana din cauza unor probleme de securitate

Procurorul general din Indiana, Todd Rokita, a acuzat compania mamă a TikTok, ByteDance, că a încălcat legile statului. Două procese au fost începute miercuri. Prima plângere arată că aplicaţia expune utilizatorii tineri la conţinuturi nepotrivite. În cealaltă plângere, Rokita susţine că TikTok nu dezvăluie potenţialul guvernului chinez de a accesa informaţii sensibile ale consumatorilor.

„TikTok este un lup în blană de oaie. Cât timp TikTok are permisiunea de a înşela şi de a induce în eroare consumatorii din Indiana cu privire la riscurile la care sunt supuse datele lor, aceşti consumatori şi viaţa lor privată sunt o pradă uşoară", scrie în documentele depuse în instanţă şi citate de BBC.

Plângerea mai arată că algoritmul aplicaţiei promovează o varietate de conţinut inadecvat, „reprezentând alcool, tutun şi droguri, conţinut sexual, nuditate şi teme sugestive, dar şi blasfemie intensă".

Statul Indiana solicită un ordin judecătoresc pentru stoparea acestor practici şi sancţiuni civile împotriva companiei pentru „comportamentul său incorect şi înşelător". Rokita a precizat că procesele din Indiana sunt primele lansate de un stat american împotriva ByteDance.

Luna trecută, şeful FBI a declarat că TikTok reprezintă o problemă de securitate naţională. Directorul Chris Wray a declarat în faţa Comisiei pentru securitate internă a Camerei Reprezentanţilor din SUA că legislaţia chineză cere, în esenţă, companiilor să „facă tot ceea ce doreşte guvernul în ceea ce priveşte schimbul de informaţii sau servind drept instrument al guvernului chinez".

Administraţia Biden poartă discuţii cu oficialii TikTok de luni de zile, în încercarea de a ajunge la un acord de securitate naţională pentru a proteja datele sutelor de milioane de utilizatori din SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici