Twitter ar putea da faliment, avertizează Elon Musk. Compania se află în colaps

  • Elon Musk ar putea declara falimentul Twitter
  • Compania se confruntă cu o situaţie fără precedent: mai mulţi directori au demisionat
  • Autoritatea de reglementare din SUA ţine sub observaţie situaţia platformei
6281 afișări
Imaginea articolului Twitter ar putea da faliment, avertizează Elon Musk. Compania se află în colaps

Sursa foto: Profimedia

Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, a ridicat posibilitatea ca platforma de socializare să intre în faliment. Mai multe demisii la vârf şi un avertisment din partea autorităţii americane de reglementare par să fie picătura care a umplut paharul.

Deşi Musk a preluat compania în urmă cu două săptămâni într-o tranzacţie cotată la aproximativ 44 de miliarde de dolari, problemele par să nu se mai termine. Mai multe companii publicitare s-au retras imediat din parteneriatul cu Twitter, cheltuielile cu personalul au fost înjumătăţite prin concedierea masivă a vechilor angajaţi şi introducerea unui abonament de opt dolari pentru a beneficia de funcţii premium nu au fost evenimente uşor de digerat pentru toată lumea.

Valul de demisii a culminat cu plecarea recentă a directorilor Yoel Roth şi Robin Wheeler, care nu şi-au motivat încă decizia. Alături de ei, a renunţat la post inclusiv şeful departamentului de securitate, Lea Kissner dar şi şeful departamentului de conformitate, Marianne Fogarty şi ofiţerul delegat pe probleme de confidenţialitate, Damien Kieran.

Comisia Federală de Comerţ din SUA urmăreşte situaţia Twitter cu „profundă îngrijorare”, mai ales că aceste demisii ar putea amenda compania pentru că încălca ordinele de reglementare.

Finanţele Twitter sunt într-o poziţie precară, după ce acţiunile lui Elon Musk au făcut ca platforma socială să acumuleze datorii de 13 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici