Un astronaut american şi doi cosmonauţi ruşi au plecat de pe Staţia Spaţială spre Pământ

Capsula spaţială în care se află astronautul american Frank Rubio şi cosmonauţii ruşi Serghei Prokopyev şi Dmitri Petelin s-a desprins miercuri de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi a plecat spre Pământ, potrivit Reuters.

1214 afișări
Imaginea articolului Un astronaut american şi doi cosmonauţi ruşi au plecat de pe Staţia Spaţială spre Pământ

Un astronaut american şi doi cosmonauţi ruşi au plecat de pe Staţia Spaţială spre Pământ

Astronautul Rubio, care a doborât recordul pentru cel mai lung zbor spaţial continuu al unui american, şi cei doi cosmonauţi ruşi şi-au început miercuri călătoria de întoarcere pe Pământ. Plecarea a avut loc cu şase luni întârziere.

Nava Soyuz MS-23 s-a desprins de ISS cu un minut mai devreme decât era programat. Ea va merge în jurul Pământului pe orbită şi apoi va coborî în atmosfera terestră la ora 10:55 GMT, a anunţat Roscosmos, corporaţia spaţială rusă.

La scurt timp după ce va intra în atmosferă, capsula va lansa paraşuta şi va ateriza în stepa din Kazahstan, la aproximativ 148 km sud-est de oraşul Zhezqazghan, la ora 11:17 GMT.

Plecarea a fost întârziată cu şase luni deoarece nava spaţială a avut o problemă tehnică şi a fost înlocuită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici