Un braţ robotic a fost învăţat să facă o sculptură

  • Un inginer a folosit un braţ robotic pentru a sculpta un câine din spumă
  • Braţul robot Tormach costă aproximativ 20.000 de dolari
  • Shane a folosit software-uri CNC pentru a face braţul să sculpteze în trei dimensiuni
154 afișări
Imaginea articolului Un braţ robotic a fost învăţat să facă o sculptură

Un braţ robotic a fost învăţat să facă o sculptură

Nu ne mai miră acum când vedem cât de mult a avansat robotica şi câte lucruri se pot realiza cu ajutorul unor software-uri.

Shane Wighton este inginer şi a primit un braţ robotizat pentru al testa. Doar că el a vrut să o facă printr-un mod mai diferit.

S-a gândit să îi ataşeze un ferăstrău cu lanţ şi să-l pună să facă un câine din tablă de spumă.

„Pentru a face maşina să taie această parte, trebuie să-i spun mişcările specifice pe care trebuia să le facă, astfel încât forma rezultată să fie partea pe care o doresc”, explică Wighton.

Shane a folosit un braţ robot Tormach şi unele software-uri CNC pentru a învăţa braţul cum să sculpteze în trei dimensiuni.

Procesul, care a necesitat programarea braţului pentru a şti când să prindă, să felieze şi să taie placa de spumă, a fost unul intens. Care a venit la pachet şi cu nereuşite în primă fază.

„Pe scurt am dat-o în bară cu alinierea. Nimic nu s-a aliniat şi sunt destul de sigur că sculptam la întâmplare”, explică inginerul.

Într-un final a reuşit să producă câinele de spumă al viselor sale. Rezutatul final l-a încântat pe inginer, iar braţul robotic a fost un succes.

„Asta e mult mai bine decât mă aşteptam. Mai ales bazându-ne pe rezultatele anterioare. Sunt câteva zone la care nu a putut ajunge şi de aceea nu e tăiat acolo”, conchide Shane Wighton după experimentul său.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici