Un cuplu din Olanda se mută în prima casă din Europa realizată complet cu o imprimată 3D. În cât timp a fost gata

  • Soţii ADutch au devenit primii locatari din Europa ai unei case complet realizate cu o imprimantă 3D.
  • Elize Lutz, în vârstă de 70 de ani, şi Harrie Dekkers, în vârstă de 67 de ani, doi pensionari din Amsterdam, au primit cheia digitală de la noua lor casă - o aplicaţie care le permite să deschidă uşa din faţă a casei lor cu două dormitoare, apăsând un buton.
  • Lutz şi Dekkers vor plăti o chirie de 800 de euro pe lună pentru a locui în casa creată de imprimanta 3D.
3199 afișări
Imaginea articolului Un cuplu din Olanda se mută în prima casă din Europa realizată complet cu o imprimată 3D. În cât timp a fost gata

Sursa foto: Profimedia

„Este frumoasă”, a spus Lutz. „Oferă senzaţia unui buncăr - de siguranţă”, a adăugat Dekkers.

Inspirată de forma unei stânci, ale cărei dimensiuni ar fi dificil şi costisitor de construit folosind metode tradiţionale, proprietatea este prima dintre cele cinci case planificate de firma de construcţii Saint-Gobain Weber Beamix pentru un teren de lângă canalul Beatrix, în suburbia Eindhoven din Bosrijk.

În ultimii doi ani, proprietăţile construite parţial prin imprimarea 3D au fost construite în Franţa şi SUA, iar proiectele în curs de dezvoltare proliferează în întreaga lume.

„Acesta este, de asemenea, prima casă care este 100% permisă de autorităţile locale şi care este locuită de oameni care plătesc de fapt pentru că locuiesc în această casă”, a declarat Bas Huysmans, director executiv al Weber Benelux, o ramură de construcţii a companiei sale mamă franceze Saint-Gobain.

Metoda de imprimare 3D implică un braţ imens robotizat cu o duză care stropeşte un ciment special formulat, despre care se spune că are textura de frişcă. Cimentul este „imprimat” conform proiectului unui arhitect, adăugând strat după strat pentru a crea un perete pentru a-i creşte rezistenţa, potrivit The Guardian.

Punctul în care a trebuit să fie schimbat capul duzei după ore de funcţionare este vizibil în modelul pereţilor noului bungalou, la fel ca şi erorile mici la imprimarea pe ciment, probabil familiare oricui a folosit o imprimantă cu cerneală.

Însă, deşi este timpuriu, metoda de imprimare 3D este văzută de mulţi din industria construcţiilor ca o modalitate de a reduce costurile şi daunele aduse mediului prin reducerea cantităţii de ciment care este utilizată. În Olanda, oferă, de asemenea, o alternativă într-un moment în care există o lipsă de zidari calificaţi.

Noua casă constă din 24 de elemente de beton care au fost tipărite strat cu strat la o fabrică din Eindhoven înainte de a fi transportate cu camionul la şantier şi aşezate pe o fundaţie pentru a fi lucrată de firma de construcţii olandeză Van Wijnen. Au fost montate apoi rame de acoperiş şi ferestre şi s-au aplicat finisaje.

„După un calcul, printarea propriu-zisă a acestei case a durat doar 120 de ore”, a spus Huysmans. „Aşadar, dacă toate elementele ar fi fost făcute în acelaşi timp, ne-ar fi luat mai puţin de cinci zile. Marele beneficiu este că imprimanta nu are nevoie să mănânce, nu trebuie să doarmă, nu are nevoie de odihnă. Deci, dacă am începe mâine, am avea următoarea casă în 5 zile”, a spus Bas Huysmans, managerul firmei de construcţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici