VIDEO Ce este Nobi, lampa inteligentă care îi ajută pe bătrâni

  • Nobi este lampa inteligentă care monitorizează starea de bine a persoanelor în vârstă
  • Conform unui studiu, una din trei persoane peste 65 de ani cade cel puţin o dată pe an
  • Modelul va fi disponibil la finalul anului şi are un preţ de 2,490 de dolari
966 afișări
Imaginea articolului VIDEO Ce este Nobi, lampa inteligentă care îi ajută pe bătrâni

FOTO: YouTube Nobi Smart Lamps

Unul din 3 oameni peste 65 de ani suferă anual răni serioase provocate în urma căzăturilor. Dar iată că tehnologia ne sare în ajutor.

Nobi este o lampă neobişnuită. Se foloseşte de inteligenţa artificială să monitorizeze persoanele în vârstă. Detectează orice mişcare nefirească precum căzăturile. Mai mult, Nobi poate detecta un posibil incendiu în casă, monitorizează calitatea aerului şi detectează hoţii. Oferă şi sfaturi bătrânilor care au nevoie de mişcare.
 
Inteligenţa artificială stă la baza acestei lămpi iar datele sunt stocate în Cloud. Doar stăpânul poate vedea concluziile trase pe baza înregistrărilor lui Nobi.
 
Nobi detectează că Linda a căzut şi întreabă: Linda, ai căzut? Dacă răspunsul nu este "nu", Nobi sună un contact de încredere. În aplicaţie, contactul de încredere al Lindei poate vorbi cu aceasta şi să vadă ce s-a întâmplat. Aplicaţia poate arăta o imagine abstractă pentru a respecta intimitatea Lindei.
 
Modelul va fi lansat pe piaţă la finalul acestui an şi are un tarif de pornire de 2,490 de dolari dacă pui o lampă în fiecare cameră. Există şi varianta închirierii cu 120 de dolari pe lună. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici