WhatsApp dezvăluie o nouă funcţie pentru a proteja "cele mai intime conversaţii”

  • WhatsApp a anunţat o nouă funcţie despre care spune că vă va "proteja cele mai intime conversaţii".
  • Mark Zuckerberg, fondatorul şi directorul general al Meta, a anunţat această funcţie pe Facebook.
2550 afișări
Imaginea articolului WhatsApp dezvăluie o nouă funcţie pentru a proteja "cele mai intime conversaţii”

WhatsApp dezvăluie o nouă funcţie pentru a proteja "cele mai intime conversaţii”

Chat Lock le va permite utilizatorilor aplicaţiei de mesagerie să ia o discuţie din căsuţa de primire şi să o pună într-un nou dosar care poate fi accesat doar cu ajutorul unei parole sau a unor informaţii biometrice, cum ar fi o amprentă digitală.
 
Meta, proprietarul companiei, a declarat, luni, că acest lucru va păstra conversaţiile utilizatorilor în spatele "unui strat suplimentar de securitate" şi a început deja să îl implementeze, potrivit Independent.
 
Conţinutul mesajelor din notificări va fi, de asemenea, ascuns în mod automat, a precizat colosul tehnologic.
 
Într-un comunicat de presă, Meta a spus: „Credem că această funcţie va fi grozavă pentru persoanele care îşi împart telefoanele din când în când cu un membru al familiei sau în momentele în care altcineva îţi ţine telefonul în mână exact în momentul în care soseşte o conversaţie extra-specială”.
 
„Puteţi bloca un chat atingând numele unei persoane sau al unui grup şi selectând opţiunea de blocare. Pentru a dezvălui aceste chat-uri, trageţi încet în jos pe căsuţa de primire şi introduceţi parola sau datele biometrice”.
 
Acest lucru vine după ce WhatsApp a avertizat că ar putea fi interzis în Marea Britanie, conform proiectului de lege guvernamental privind siguranţa online.
 
Will Cathcart, şeful Meta, compania mamă a WhatsApp, a declarat la sfârşitul lunii martie că viitoarea legislaţie ar putea slăbi criptarea end-to-end care securizează mesajele pe acest serviciu.
 
El a adăugat că, dacă guvernul îi va spune companiei să slăbească orice funcţie de securitate, aceasta se va opune, ceea ce ar putea duce la posibilitatea ca serviciul să fie interzis în Marea Britanie.
 
Chiar luna trecută, compania a semnat o scrisoare deschisă alături de concurenţii săi, inclusiv Signal, susţinând că proiectul de lege reprezintă "o ameninţare fără precedent la adresa intimităţii, siguranţei şi securităţii fiecărui cetăţean britanic".
 
Disputa se referă la criptarea end-to-end, utilizată de WhatsApp, care permite doar expeditorului şi destinatarului să acceseze conţinutul unui mesaj.
 
Cu toate acestea, poliţia şi agenţiile de aplicare a legii susţin că această funcţie îngreunează descoperirea unor fapte grave, cum ar fi abuzurile sexuale asupra copiilor, şi doresc să slăbească această funcţie.
 
Mark Zuckerberg, fondatorul şi directorul general al Meta, a declarat într-o declaraţie pe Facebook: „Noile chat-uri blocate din WhatsApp vă fac conversaţiile mai private. Acestea sunt ascunse într-un dosar protejat prin parolă, iar notificările nu vor arăta expeditorul sau conţinutul mesajului".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici