#TrebuieSaRepornimBusinessul  Compania americană Hertz, în insolvenţă. Co-fondatorul unei companii româneşti de închirieri auto spune cum s-a ferit de aceeaşi soartă

  • Dan Ştefan, co-fondatorul Autonom Rent Car, declară că nu a luat dividende, capitalizând banii
  • Compania românescă a atras obligaţiuni de 20 de miliarde de euro anul trecut
  • În topurile rent a car, la noi, se mai află Sixt Group, Avis, Enterprise şi chiar Hertz România, care nu va fi afectat de insolvenţa din S.U.A.
1842 afișări

„Comportamentul acesta în care în permanenţă încerci să dai bonusuri, să îţi cumperi propriile acţiuni, să îţi umfli practic, uneori artificial, valoarea companiilor listate prin tot felul de mecanisme financiare, dar, de fapt, tu le fragilizezi, eu nu am o opinie prea bună despre asta”, spune Dan Ştefan, co-fondator autonom rent car.

Cu siguranţă ai auzit de falimentul Hertz din S.U.A, una dintre cele mai mari firme de închirieri auto din lume. Înainte cu câteva săptămâni de prăbuşire, compania americană a dat bonusuri la directori în valoare de 16 milioane de dolari.La noi, pe piaţa rent a car, paza bună trece primejdia falimentului. Co-fondatorul unei companii de top din România îţi spune cum s-a ferit de soarta gigantului american.

„Noi nu doar că nu ne-am cumpărat propriile acţiuni sau să ne dăm bonusuri, dar noi nu ne-am dat vreodată dividende. În toată istoria companiei noastre nu am plătit niciodată dividende, totul am capitalizat.”

Capitalul extra l-a ajutat pe Dan să îşi ţină compania la adăpost de criza financiară actuală.

„Am atras obligaţiuni anul trecut de 20 de milioane de euro la sfârşitul anului, nu am apucat să cheltuim mare lucru din ele.”

În România, în topurile închirierilor de maşini se mai află Sixt Group, Avis, Enterprise.Hertz România nu va fi afectat de insolvenţa din S.U.A.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici