Imagini rare cu un râs surprins de camera de supraveghere. Felina patrula printr-o pădure din Caraş - Severin

Un râs care trece printr-o pădure din Caraş – Severin a fost filmat de o cameră de supraveghere a faunei montată pe un copac de administratorii rezervaţiei.

5326 afișări

Imaginile sunt rare, râşii fiind foarte discreţi. Ei sunt văzuţi în libertate foarte rar şi îi evită pe oameni.

Filmarea a fost realizată de o cameră montată în pădure de specialiştii Romsilva.

„Râs filmat într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcţiei Silvice Caraş - Severin, frumoasa felină fiind filmată de o cameră de monitorizare a faunei instalată în pădure de colegul nostru Petru Stoicănescu”, au anunţat reprezentanţii Romsilva pe Facebook.

Potrivit specialiştilor, râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populaţii de pe continent.

Râşii se deplasează fără zgomot şi atacă prada pe neaşteptate, putând face salturi mari. Ei ies la vânătoare în special noaptea bazându-se pe simţurile lor foarte dezvoltate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici