VIDEO  Nicolae Ciucă spune că 90% dintre medicii de familie sunt vaccinaţi: „Cel mai bun exemplu de încredere în ştiinţă”

90% dintre medicii de familie sunt vaccinaţi, spune premierul Nicolae Ciucă după întâlnirea avută cu medicii de familie: „poate fi considerat ca fiind cel mai bun exemplu de încredere în ştiinţă”.

212 afișări

Premierul spune că medicii de familie sunt cei mai aproape de cetăţeni şi cunosc cel mai bine comunităţile locale.

Am făcut un apel la dumnealor să continue efortul pe care l-au făcut până acum, astfel încât împreună să putem depăşi cu bine şi sperăm într-o perioadă cât mai scurtă pandemia. Un aspect foarte important a fost acela că am aflat că 90% dintre medicii de familie sunt vaccinaţi, ceea ce este un lucru îmbucurător şi, de asemenea, acesta poate fi considerat ca fiind cel mai bun exemplu de încredere în ştiinţă pe care cei care desfăşoară această activitate zi de zi îl dau faţă de cei cărora le acordă asistenţă medicală”, spune prim-ministrul.

Pe acest pilon va fi construit rolul cheie pe care îl vor avea medicii de familie în gestionarea pandemiei, adaugă Ciucă: „Practic, urmărim amplificarea rolului şi relevanţei pe care dumnealor îl au în noul plan pe care l-au realizat colegii noştri de la Ministerul Sănătăţii”.

Implicarea medicilor de familie în extinderea capacităţii de testare a pacienţilor, aplicarea tratamentului şi monitorizarea persoanelor cu forme uşoare ale bolii, dar şi informarea cetăţenilor cu privire la vaccinare sunt măsuri care se impuneau pentru a putea să facem faţă valului 5, adaugă premierul: „Aceste acţiuni vin să pregătească cât mai eficient capacitatea noastră de răspuns la valul 5”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici