Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

118 afișări

Sesiunea parlamentară începe azi, Senatul fiind deja convocat de către Călin Popescu Tăriceanu. Adoptarea bugetului este prioritară pentru PSD-ALDE la început de sesiune, în timp ce Opoziţia a anunţat că va ataca bugetul la CCR şi va depune moţiuni simple împotriva mai multor miniştri.

Olguţa Vasilescu a anunţat că se pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă care să stabilească un termen pentru preşedintele ţării, în care trebuie să se încadreze pentru a numi miniştrii propuşi, făcând referire la Klaus Iohannis, care amână numirile pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor.

Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială are programată azi o şedinţă extraordinară, prima din acest an. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, se vor întâlni pentru prima dată în acest an pentru a discuta despre taxa pe activele financiare ale băncilor care a fost introdusă de la începul acestui an.

Meteorologii au emis, luni dimineaţă, mai multe atenţionări nowcasting cod galben de ceaţă, valabile în orele următoare. Sunt vizate judeţele Iaşi, Galaţi, Neamţ, Botoşani, Vrancea, Bacău şi Vaslui şi Harghita.

Resturi ale avionului care îl transporta pe fotbalistul Emiliano Sala de la Nantes la Cardiff şi care a dispărut de pe radar în urmă cu două săptămâni au fost descoperite aseară în Canalul Mânecii. Familiile celor doi au fost anunţate. Pilotul David Ibbotson şi fotbalistul argentinian nu au fost găsiţi şi se presupune că sunt decedaţi.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici