Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

92 afișări

Comitetul Executiv Naţional al PSD are loc astăzi la Parlament, de la ora 17.00, şedinţă în care social-democraţii vor decide noile propuneri pentru Dezvoltare şi Transporturi, după ce Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici şi-au retras candidatura, în urma refuzurilor repetate ale lui Klaus Iohannis de a îi numi în funcţii.

Executivul ar putea adopta azi ordonanţa de urgenţă privind majorarea alocaţiilor pentru copii, în cazul în care actul normativ va primi avizele de la toate ministerele. Măsura de creştere a alocaţiilor pentru copii ar urma să fie aplicată de la 1 martie.

Membrii CSM vor discuta azi proiectul de OUG transmis de Tudorel Toader spre avizare, care prevede aplicarea de către România a regulametului privind instituirea Parchetului European. După avizul Consiliului, va începe selecţia procurorilor pentru cele 3 propuneri.

Comisia de buget a Senatului are pe ordinea de zi azi, pentru adoptarea unui raport asupra controversatului proiect pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 care prevede măsuri fiscale, printre care şi introducerea „taxei pe lăcomie” pentru bănci. Proiectul a fost criticat atât de reprezentanţii BNR, cât şi de bănci.

16 state americane, în frunte cu California, au anunţat că vor da în judecată Administraţia Donald Trump în legătură cu decizia de a decreta stare de urgenţă la frontiera Statelor Unite cu Mexicul pentru a putea aloca fonduri speciale în scopul construirii controversatului zid.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici