Video Viaţa după pandemie. Suedia testează în timp real noua normalitate şi ar putea fi un model de urmat

  • Suedia ar trebui să fie un model pentru întreaga lume, consideră directorul executiv şi principalul responsabil pentru situaţii de urgenţă al OMS, Michael Ryan
  • Statul scandinav a ales să nu impună măsuri de carantină şi a menţinut deschise şcoli şi restaurante în tot acest timp
  • Autorităţile au făcut apel la responsabilitatea şi disciplina fiecărui cetăţean pentru a ţine sub control răspândirea coronavirus
  • Ţara a raportat peste 20.300 de cazuri şi 2.462 de morţi
2721 afișări
Ţara care a rezistat carantinei în timp ce restul lumii se închidea în jurul ei poate fi un model pentru întreaga lume, este de părere directorul executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 

„Cred că există o percepţie greşită potrivit căreia Suedia nu a luat măsuri de control şi a permis răspândirea bolii. Nimic mai fals. Suedia a implementat politici de sănătate publică puternice, în ce priveşte distanţarea socială,  protejarea şi îngrijirea persoanelor care de află în centre de îngrijire şi multe alte măsuri”, a spus Michael Ryan, director executiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Spre deosebire de alte ţări, Suedia s-a bazat mult pe disponibilitatea cetăţenilor de a respecta distanţarea socială, a explicat directorul OMS.

„Ceea ce a făcut altfel, este că s-a bazat foarte mult pe relaţia cu cetăţenii săi şi pe disponibilitatea şi voinţa cetăţenilor de a respecta distanţarea socială şi autocontrolul, dacă putem spune aşa. Şi, pentru asta, au implementat politici publice prin acest parteneriat cu populaţia”, a declarat acesta.

Suedia nu a închis gărdiniţe şi şcoli, restaurantele şi cafenele au rămas deschise şi oamenii se pot plimba sau se pot întâlni în grupuri de maximum 15 persoane.

Apelul la responsabilitatea oamenilor a fost completat cu măsuri în domeniul sanitar. Suedezii au făcut teste şi au mărit capacitatea unităţilor de terapie intensivă pentru a se asigura că spitalele fac faţă unui număr mai mare de bolnavi. În rest, învaţă în timp real să trăiască cu temutul virus, ceea ce trebuie să facem şi noi, dacă vrem să ne reluăm viaţa de dinainte de această epidemie.

În opinia directorului OMS, Suedia reprezintă un viitor model.

„Dacă vrem să revenim la o societate în care nu avem restricţii, atunci trebuie să ne adaptăm pentru o perioadă pe termen mediu şi lung la o situaţie în care relaţiile fizice şi sociale interumane trebuie să fie ajustate prezenţei virusului. Trebuie să fim conştienţi că virusul este prezent şi va fi necesar ca indivizi, familii şi comunităţi să facă orice este necesar zi de zi pentru a reduce transmiterea viruslui, iar asta poate însemna adaptarea modului în care trăim”, a spus Ryan.

Până acum, naţiunea de zece milioane de locuitori a raportat peste 20.000 de cazuri de coronavirus şi 2.462 de morţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici