David Cameron şi prinţul Andrew, criticaţi în mesaje diplomatice publicate de WikiLeaks

Premierul britanic, David Cameron, şi un membru al familiei regale britanice sunt criticaţi în mesajele diplomatice americane divulgate de WikiLeaks, primul fiind acuzat că este "lipsit de profunzime", iar celălalt că este "nepoliticos", anunţă luni presa britanică.

25 afișări
Imaginea articolului David Cameron şi prinţul Andrew, criticaţi în mesaje diplomatice publicate de WikiLeaks

David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conservatorul David Cameron, aflat la putere din mai, dar şi ministrul Finanţelor, George Osborne, sunt descrişi ca "lipsiţi de profunzime" de către guvernatorul Băncii Angliei, Mervyn King, într-o conversaţie cu ambasadorul american la Londra, anunţă cotidianul The Daily Express.

Cotidianul britanic The Guardian, care a avut un acces preferenţial la documentele WikiLeaks, s-a angajat, luni, să publice în curând documente secrete americane conţinând aprecieri "stânjenitoare" despre David Cameron şi predecesorul său laburist, Gordon Brown.

De asemenea, The Daily Express şi tabloidul The Sun sunt convinse că membrul familiei regale vizat este prinţul Andrew, cel de al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a, acuzat că este "nepoliticos" în vizitele sale în afara Marii Britanii.

The Daily Mirror şi The Daily Mail scriu, de asemenea, despre "comportamentul nepotrivit" al prinţului în străinătate, acesta fiind, uneori, numit de presă "Airmiles Andy", pentru că el călătoreşte foarte mult în calitate de reprezentant special al Marii Britanii pentru comerţ internaţional.

Buckingham Palace a refuzat, luni, să facă vreun comentariu despre informaţiile divulgate de WikiLeaks.

Prinţul Andrew s-a aflat, de curând, în centrul unei polemici, după ce şi-a vândut, în 2007, proprietatea de la Sunninghill (sudul Angliei) cu 15 milioane de lire sterline (17,6 milioane de euro) miliardarului kazah Timur Kulibaiev. Preţul tranzacţiei este mai mare decât cele 12 milioane de lire sterline cerute iniţial, în condiţiile în care nu au existat alţi cumpărători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici