Dmitri Medvedev: Efectele dezvăluirilor făcute de WikiLeaks sunt pozitive

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a apreciat miercuri că efectele dezvăluirilor făcute de WikiLeaks au fost "pozitive" pentru relaţiile internaţionale, dând asigurări că Rusia nu a suferit daune din cauza informaţiilor din telegramele americane difuzate de această reţea.

15 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev: Efectele dezvăluirilor făcute de WikiLeaks sunt pozitive

Dmitri Medvedev: Efectele dezvăluirilor făcute de WikiLeaks sunt pozitive (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu cred că povestea WikiLeaks ar trebui să asaneze spiritul relaţiilor internaţionale. În sine, acest lucru poate fi ilegal, în modul în care anumite Guverne îl percep, dar impactul acestei poveşti este, cred eu, pozitiv, pentru relaţiile internaţionale", a răspuns preşedintele Rusiei unei întrebări, care i-a fost adresată în şedinţa de deschidere a Forumului Mondial Economic de la Davos, în Elveţia.

"După părerea mea, în (informaţiile) WikiLeaks nu există nimic nou despre Rusia. Majoritatea evaluărilor par să fie descărcate de pe site-uri politice de interes general. Poate că acest lucru i-a iritat pe unii, dar nu pe noi. Noi suntem oameni solizi", a adăugat el.

Subliniind că "un miliard de persoane, în întreaga lume, sunt legate de aceste reţele invizibile de comunicare", el a insistat asupra faptului că "niciun secret serios nu poate fi imunizat contra posibilităţi de a fi dezvăluit, astăzi".

În decembrie, premierul rus, Vladimir Putin, a respins cu fermitate întrebările asupra democraţiei ruse, adresate de WikiLeaks. "Trebuie să începi cu măturatul în faţa propriei uşi. Le trimit mingea colegilor noştri americani", declarat Putin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici