Liderul cecen a oferit cadou la o nuntă cinci kilograme de aur, arată un mesaj publicat de WikiLeaks

Un diplomat american a descris într-un mesaj, publicat luni de WikiLeaks, o nuntă în Caucazul rusesc, la care preşedintele cecen, Ramzan Kadîrov, le-a oferit cinci kilograme de aur tinerilor căsătoriţi şi bani nuntaşilor şi a dansat având o armă placată cu aur în buzunarul blugilor.

157 afișări
Imaginea articolului Liderul cecen a oferit cadou la o nuntă cinci kilograme de aur, arată un mesaj publicat de WikiLeaks

Liderul cecen a oferit cadou la o nuntă cinci kilograme de aur, arată un mesaj publicat de WikiLeaks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La această petrecere, în Daghestan, Kadîrov, însoţit de Gadji Mahacev, membru al Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), preşedinte al companiei petroliere din Daghestan şi tatăl ginerelui, a "acoperit copiii care dansau cu bancnote de 100 de dolari", potrivit unui mesaj trimis, în 2006, la Washington, de Daniel Russell, adjunctul şefului misiunii, în cadrul Ambasadei Statelor Unite la Moscova.

"Gadji ne-a spus, ulterior, că Ramzan Kadîrov a adus fericitului cuplu o bucată de aur de cinci kilograme" drept cadou de nuntă, a adăugat Russell, după care a precizat că preşedintele cecen dansa "neîndemânatic, cu arma sa automată, placată cu aur, în buzunarul din spate al blugilor".

Kadîrov este prezentat, în mod frecvent, de ONG-uri şi grupuri de apărare a drepturilor omului, ca fiind implicat în activităţi criminale.

La jumătatea lui noiembrie, un tribunal din Viena, care-i judecă pe presupuşii asasini ai dizidentului cecen Umar Israilov, a anunţat că vrea să-l interogheze, printr-o videoconferinţă, pe preşedintele cecen, suspectat de poliţia din Austria că s-ar afla în spatele acestui caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici