WikiLeaks: Berlusconi ar fi afirmat că influenţa lui Sarkozy este în declin

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a negat că ar fi afirmat în faţa ambasadorului Statelor Unite la Roma că influenţa preşedintelui francez Nicolas Sarkozy în Europa este în declin, aşa cum susţine un document publicat de WikiLeaks.

56 afișări
Imaginea articolului WikiLeaks: Berlusconi ar fi afirmat că influenţa lui Sarkozy este în declin

WikiLeaks: Berlusconi ar fi afirmat că influenţa lui Sarkozy este în declin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Declaraţia care mi-a fost atribuită despre preşedintele Sarkozy este o pură fantezie. Am ca regulă ca atunci când vorbesc despre alţii, indiferent că este vorba despre colegi sau adversari, să spun numai lucruri pozitive, dacă nu tac", a declarat premierul italian într-un comunicat primit vineri.

Potrivit unei telegrame diplomatice a ambasadei americane la Roma, datată 1 ianuarie 2010 şi citată de WikiLeaks, Berlusconi i-ar fi spus ambasadorului David Thorne la 3 decembrie 2009, cu ocazia unei recepţii de sfârşit de an oferită de ambasada americană că "steaua lui Sarkozy se stinge în mod vizibil şi că preşedintele francez nu mai exercită aceeaşi influenţă ca în urmă cu un an".

În cadrul acestei întrevederi, secretarul preşedinţiei Consiliului de Miniştri, Gianni Letta, i-ar fi spus ambasadorului că cei doi lideri sunt "masculi dominanţi care au nevoie să ocupe scena politică, sunt ca doi câini prea mari pentru aceeaşi cuşcă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici