Incendiu într-un apartament de la etajul 12, în Capitală, pornit de la o lumânare. Un om a murit

O persoană a fost găsită carbonizată, duminică, în ziua de Paşti, într-un apartament situat la etajul 12, într-un bloc din Sectorul 4 al Capitalei. Pompierii spun că incendiul a pornit de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

1811 afișări
Imaginea articolului Incendiu într-un apartament de la etajul 12, în Capitală, pornit de la o lumânare. Un om a murit

Incendiu într-un apartament de la etajul 12, în Capitală, pornit de la o lumânare. Un om a murit

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), duminică dimineaţă a avut loc un incendiu într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei.

Primii pompieri care au ajuns la locul intervenţiei au constatat că incendiul se manifesta la etajul 12 al unui bloc de locuinţe cu 14 niveluri, iar casa scării era inundată cu fum.

Din nefericire, o persoană a fost găsită carbonizată în balconul locuinţei afectate de incendiu.

Totodată, alte trei persoane au fost evacuate preventiv de la etajele superioare, însă nu a fost necesar transportul acestora la unităţi spitaliceşti.

În urma cercetărilor efectuate, pompierii au stabilit drept cauză probabilă a producerii incendiului o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost înregistrate 1.470 de intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi pentru stingerea a 78 de incendii, 1.176 cazuri SMURD (1.170 pentru acordarea primului ajutor medical şi 6 misiuni de descarcerare), precum şi alte 216 situaţii pentru protecţia comunităţilor, spun reprezentanţii IGSU. Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a înregistrat o uşoară creştere faţă de perioada similară a anului trecut - aproximativ 7% (1470 în anul 2024, faţă de 1.371 intervenţii în anul 2023).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici