Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina

Preşedintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden a promulgat miercuri un proiect de lege foarte disputat, care prevede un nou ajutor de miliarde de dolari pentru Ucraina în războiul acesteia cu Rusia, scrie Reuters.

1389 afișări
Imaginea articolului Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina

Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina

Proiectul de lege include un ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina şi 26 de miliarde de dolari pentru Israel, precum şi un miliard de dolari pentru asistenţă umanitară în Gaza şi 8 miliarde de dolari pentru a contracara puterea militară a Chinei.

„Oferă un sprijin vital partenerilor Americii pentru ca aceştia să se poată apăra de ameninţările la adresa suveranităţii lor”, a declarat Biden.

Impactul legislaţiei a fost imediat. Biden a declarat că a aprobat o primă tranşă de 1 miliard de dolari pentru furnizarea de arme pentru Ucraina şi că fluxul acestor arme va începe în câteva ore.

Senatul american aprobase cu o majoritate covârşitoare pachetul de ajutor în valoare de 95,3 miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi Taiwan, punând capăt unor luni de incertitudini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici