Jean-Michel Jarre, pasagerul primului zbor cu maşina zburătoare KleinVision

  • Legenda muzicii electronice, Jean-Michel Jarre, a devenit primul pasager care a zburat cu maşina zburătoare KleinVision, un vehicul revoluţionar care se transformă din maşină sport în avion în doar câteva minute.
  • Zborul a avut loc în Slovenia, pe aeroportul internaţional Piestany.
5680 afișări
Imaginea articolului Jean-Michel Jarre, pasagerul primului zbor cu maşina zburătoare KleinVision

Jean-Michel Jarre, pasagerul primului zbor cu maşina zburătoare KleinVision

Jarre, cunoscut pentru concertele sale spectaculoase cu lasere, a declarat că experienţa a fost „uimitoare": „Într-o secundă vorbeşti cu şoferul, iar în următoarea, eşti acolo sus, în aer".

Maşina zburătoare KleinVision a doborât deja recorduri în 2021, fiind prima care a făcut un zbor interurban. Funcţionează cu un motor BMW de 1,6 litri, dar co-fondatorul companiei, Anton Zajac, a declarat pentru Sky News că se lucrează la o versiune electrică.

Pentru a pilota AirCar, este necesară o licenţă de conducere, un permis de pilot şi un curs specializat de zbor de 2-3 luni. Zajac speră ca maşina să fie disponibilă pe piaţă în aproximativ un an, după ce va primi aprobarea finală pentru zbor.

El a adăugat: „Facem legătura între şosea şi cer, oferind maşinilor libertatea pe care au simbolizat-o acum 50 de ani”.

AirCar nu este singurul vehicul zburător. În SUA, Modelul A al companiei Alef Aeronautics a primit deja aprobarea pentru zboruri de testare de la Administraţia Federală a Aviaţiei. Acesta a avut deja aproape 3.000 de precomenzi - şi, spre deosebire de AirCar, este electric.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici