Concert Postmodern Jukebox: Hituri pop convertite în sunete vintage, în premieră, la Sala Palatului - FOTO

Muzicienii Postmodern Jukebox, un adevărat fenomen muzical cu milioane de fani, intrumentişti şi cântăreţi care reia hituri pop contemporane şi le transpun în variantă vintage, vor cânta în premieră la Sala Palatului din Bucureşti, duminică, 29 mai, de la ora 20:00.

361 afișări
Imaginea articolului Concert Postmodern Jukebox: Hituri pop convertite în sunete vintage, în premieră, la Sala Palatului - FOTO

Concert Postmodern Jukebox: Hituri pop convertite în sunete vintage, în premieră, la Sala Palatului - FOTO

Cu un număr impresionant de susţinători fideli pe YouTube (ating în curând 2 milioane de abonaţi, cam cât populaţia Bucureştiului) şi peste 400 milioane de vizualizări, Postmodern Jukebox reiau hituri pop contemporane şi le transformă în bijuterii vintage, o muzica atât de interesantă încât devine virală.

“Streaming-ul nu e atât de îngrozitor pentru artişti”, susţine Scott Bradlee, creierul proiectului Postmodern Jukebox, răspunzând numeroaselor voci care susţin ca industria muzicală se destramă din acest motiv. „Da, de obicei, din streaming se plătesc redevenţe mai mici către artişti în comparaţie cu download-ul digital, care, la rândul său, are redevenţe mai mici decât vânzările de CD-uri fizice. Aşa că, pentru mulţi artişti care se bazează pe vânzările de muzică pentru a rămâne pe linia de plutire, streaming-ul a fost cea mai mare lovitură de la contractele tip Reality TV încoace (aveam obligaţia morală să menţionez şi asta). Da, ai nevoie ca piesa ta să fie ascultată de aproximativ 140 de ori pentru a obţine aceeaşi bani ca pentru un download de pe iTunes, şi asta presupunând că deţii 100% din master. Nu vă trebuie multă imaginaţie ca să înţelegeţi că nu este o mare afacere pentru artişti. Dar geniul a ieşit de mult din sticlă, şi azi, streaming-ul este modul în care cei mai mulţi oameni preferă să asculte muzică” adaugă Scott.

“Realitatea este că de fiecare dată când un nou progres tehnologic vine să ameninţe un model de afaceri existent, inspiră o mulţime de eforturi de protest curajoase, pentru ca, în cele din urmă, să devină atât de banal încât toată lumea îl acceptă, fără să se gândească a doua oară (o bună ilustrare este un website din 1999, care spera să înceapă o petiţie împotriva efectuarea apelurilor prin internet, argumentând că acesta oferă un avantaj nedrept proprietarilor de calculatoare scumpe. Ironia sorţii face ca URL-ul folosit să fi fost în cele din urmă achiziţionat de Apple). Streamingul pur şi simplu nu va fi oprit, pentru că este un mod convenabil de a asculta muzică şi consumatorilor le place. Sper ca industria muzicală va găsi o modalitate de a genera venituri mai mari din streaming pentru artişti, dar am o încredere destul de scăzută în capacitatea industriei de a negocia ceva. Aşa că, în cele din urmă cade pe artişti să facă ceea ce au făcut întotdeauna şi, anume să facă limonadă din lămâi”, mai spune Scott Bradlee. Şi, probabil, Postmoderm Jukebox e cel mai bun exemplu. Apăruţi peste noapte din adâncurile Internetului, povestea lor de succes e visul oricărui debutant. Au plecat de la un videoclip înregistrat cu volumul dat la minim, ca să nu deranjeze vecinii, în sufrageria lui Scott. “Thrift Shop”, un produs al câtorva muzicieni talentaţi, plătiţi cu sandvişuri pentru contribuţia lor, cu Robyn Adele Anderson la microfon, face peste noapte 100 000 de vizualizări pe YouTube. Era doar începutul.



Biletele VIP şi sectoarele B, C, D, E, H, I sunt epuizate în acest moment. Biletele rămase în vânzare la spectacolul de la Sala Palatului costă 120, 160 şi 200 lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă. Se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin reţeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti, hipermarketurile Carrefour şi benzinăriile OMV). Biletele pot fi achizitionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul la sediul Eventim din str. Popa Petre, Nr.5.

Porţile Sălii Palatului se deschid la ora 19.00, iar spectacolul începe la ora 20.00, evenimentul fiind organizat de Events (http://www.events.ro/).

Mai multe informaţii privitoare la trupa Postmodern Jukebox pot fi găsite la adresele: http://www.postmodernjukebox.com/, http://www.pmjlive.com, pe iTunes la http://bit.ly/14OgP28, pe Youtube https://www.youtube.com/postmodernjukebox, https://www.facebook.com/postmodernjukebox precum şi pe Twitter http://www.twitter.com/pmjofficial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici