Lungmetrajul "La limita de jos a cerului", de Igor Cobileanski, proiectat la Berlin

Lungmetrajul "La limita de jos a cerului", regizat de Igor Cobileanski, va fi proiectat pe 27 martie, la Institutul Cultural Român (ICR) din Berlin, în cadrul programului "New Romanian Films", ce prezintă cele mai recente filme româneşti, informează instituţia.

311 afișări
Imaginea articolului Lungmetrajul "La limita de jos a cerului", de Igor Cobileanski, proiectat la Berlin

Lungmetrajul "La limita de jos a cerului", de Igor Cobileanski, proiectat la Berlin (Imagine: Captură video)

Filmul îi are îi distribuţie pe actorii Igor Babiac, Ela Ionescu, Sergiu Voloc, Igor Caras-Romanov şi Angela Ciobanu.

Viorel (Igor Babiac) este un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, însă realizează curând că binele este o chestiune relativă.

Filmul a fost selectat în competiţiile oficiale ale festivalurilor de la Karlovy Vary, Varşovia, Kiev şi Cottbus, la acesta din urmă primind anul trecut premiul criticii internaţionale, FIPRESCI.

Regizorul Igor Cobileanski s-a născut în 1974, la Chişinău. A absolvit Facultatea de regie şi film a UNATC Bucureşti, în 1995. A revenit la Chişinău, unde a început să regizeze videoclipuri (şase numai pentru trupa Zdob şi Zdub), spoturi publicitare şi filme documentare ("Murind pentru Madrid", "Răsăritul Bălţilor", "Legendele Tipovei", în intervalul 1999 - 2000). În 2006, a regizat primul său scurtmetraj de ficţiune, "Când se stinge lumina", unul dintre cele mai populare filme scurte autohtone din ultimul deceniu. Au urmat "Saşa, Grişa şi Ion" (2006) şi "Plictis (şi inspiraţie)" (2007), selectate la numeroase festivaluri internaţionale şi premiate la Trieste Film Festival sau Betting on Short Film Festival. "Plictis (şi inspiraţie)" a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la TIFF 2008. Cobileanski a mai regizat lungmetrajul de televiziune "Tache", cu Mircea Diaconu în rolul principal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici