Salon du Livre des Balkans ajunge la a şasea ediţie: Matei Vişniec, printre scriitorii prezenţi

Cea de-a şasea ediţie a Salon du livre des Balkans,manifestare culturală şi literară care promovează literatura ţărilor balcanice,are loc între 27-28 mai, la Paris,România fiind prezentă prin secţiunea„Cafeneaua literară”,la care va participa şi scriitorul Matei Vişniec,alături de invitaţi speciali.

77 afișări
Imaginea articolului Salon du Livre des Balkans ajunge la a şasea ediţie: Matei Vişniec, printre scriitorii prezenţi

Salon du Livre des Balkans ajunge la a şasea ediţie: Matei Vişniec, printre scriitorii prezenţi (Imagine: Tibi Bologh/ Arhiva Mediafax Foto)

Vineri, 27 mai 2016, ora 14:00, se deschide la Pôle des Langues et Civilisation INALCO BULAC (Paris), Salon du livre des Balkans, o manifestare culturală şi literară, singura consacrată în Franţa acestei părţi a Europei.

Începând din 2010, Salon du livre des Balkans are loc anual, timp de 2 zile, la Paris. Salonul reuneşte numeroşi editori francezi de literatură din ţările balcanice. La Salon participă numeroşi editori francezi de literatură balcanică şi este sprijinit, încă de la lansare, de Centrul Naţional al Cărţii din Franţa.

Este un prilej de confruntare a literaturii române şi a oamenilor de cultură români cu omologii lor din ţările balcanice, de observare a tendinţelor de pe pieţele de carte şi artistice, de a participa la dezbateri, cu intenţia precisă de a promova valorile din spaţiul cultural românesc.

Fondatorul acestui festival, Pascal Hamon, acordă, în fiecare an, o atenţie deosebită participării româneşti şi promovării oamenilor de cultură români, propunând în program dezbateri literare, dedicate României şi culturii române.

Aflat la cea de-a şasea ediţie, Salon du livres des Balkans a reuşit să se impunăm pe piaţa festivalurilor de profil prin unicitatea demersului propus, acela de a promova literatura din ţările balcanice. Publicul său a fost, an de an, mai numeros, dată fiind tematica lui foarte precisă. Este singurul salon, de acest fel, din Franţa.

Romania va fi prezentă, ca în fiecare an, cu o secţiune specială „Cafeneaua literară”, ai cărei protagonişti vor fi Matei Vişniec şi Cristina Hermeziu, în calitate de moderator, alături de Jacques Baujart, autorul unui volum recent apărut despre Panait Istrati. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 mai 2016, ora 10.30. Tema aleasa este „Construire une œuvre par-delà les époques et face aux frontières”. De asemenea, actriţa Codrina Pricopoaia va citi, de la ora 15.30, din textele lui Yorgos Ioannou, „Ses marques sur mon corps‟.

Festivalul se va încheia sâmbătă, 28 mai 2016, cu o festivitate de premiere şi cu sesiuni de autografe. Intrarea este liberă.

Programul complet poate fi accesat la adresa: http://livredesbalkans.eklablog.com/ . Detalii suplimentare se găsesc şi pe http://www.bulac.fr/pole/presentation/.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici