Senatul SUA va examina oferta de preluare a Time Warner de către AT&T, în condiţiile în care implicaţiile fuziunii nu sunt clare

Oficialii americani şi ambii candidaţi la alegerile prezidenţiale au ridicat întrebări în legătură cu oferta companiei de telecomunicaţii AT&T de cumpărare a Time Warner; o subcomisie din Senat responsabilă de supravegherea antitrust urmând să facă o audiere în noiembrie, potrivit BBC.

369 afișări
Imaginea articolului Senatul SUA va examina oferta de preluare a Time Warner de către AT&T, în condiţiile în care implicaţiile fuziunii nu sunt clare

Senatul SUA va examina oferta de preluare a Time Warner de către AT&T

Gigantul telecom AT&T, al treilea mare distribuitor de semnal prin cablu din Statele Unite, intenţionează să plătească 85,4 miliarde de dolari pentru compania Time Warner, care deţine CNN şi HBO. Cea mai mare fuziune anunţată anul acesta va îmbina reţeaua de distribuţie AT&T, care include 130 de milioane de utilizatori de telefonie mobilă şi 25 de milioane de abonaţi ai canalelor de televiziune, cu conţinutul canalelor HBO, Cartoon Network şi CNN.

Senatorul republican Mike Less, care supervizează subcomisia antitrust, susţine că acordul ar putea ridica probleme concurenţiale importante, care „vor fi examinate atent”. Însă Randall Stephenson, directorul executiv al AT&T, crede că supraveghetorii vor aproba înţelegerea.

Avocata specializată pe competiţie Amanda Wait, reprezentantul firmei Hunton & Williams din Washington, susţine că implicaţiile fuziunii nu sunt clare. Subcomisia antitrust va trebui să analizeze modul în care acest acord va schimba interesele companiei AT&T, dacă aceasta va opri difuzarea serialului Urzeala Tronurilor către alţi furnizori de cablu sau dacă va favoriza propriul conţinut în detrimentul celorlalte, conform declaraţiei pentru postul de radio BBC.

Brian Fallon, unul dintre purtătorii de cuvânt ai lui Hillary Clinton, candidata Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale, a spus că sunt numeroase întrebări care necesită un răspuns, iar supraveghetorii trebuie să cerceteze mai multe aspecte ale acordului, urmând ca alte informaţii să fie prezentate înainte să se ajungă la o concluzie.

Donald Trump, candidatul republican, a susţinut că el nu aprobă fuziunea din cauză că „este prea multă putere concentrată în mâinile a prea puţini”.

Preşedintele Statelor Unite nu ia decizia finală în astfel de cazuri, ci Departamentul de Justiţie, care poate aproba, bloca sau pune anumite condiţii asupra fuziunii.

Solicitările către supraveghetorii antitrust s-au intensificat în ultima vreme, în contextul în care Administraţia Obama a refuzat mai multe înţelegeri importante, printre care alianţele între AT&T şi T-Mobile, Sprint şi T-Mobile, Halliburton şi Baker Hughes, Pfizer şi Allergan, notează CNN.

Totuşi, Administraţia Obama a fost mult mai deschisă fuziunilor, în comparaţie cu Administraţia Clinton. Mai mult, Hillary Clinton şi-a exprimat îndoieli în legătură cu modul în care Administraţia Obama a abordat fuziunile.

În octombrie 2015, într-un articol pentru publicaţia Quartz, Hillary Clinton promitea să întărească opţiunile de reglementare antitrust pentru Departamentul de Justiţie şi Comisia Federală pentru Comerţ - dacă va fi aleasă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici