ANAF: Bunurile confiscate în dosarul ICA valorează 32,6 milioane euro, peste suma stabilită de evaluatori

Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) evaluează bunurile confiscate în dosarul ICA, respectiv fostul sediu Antena 3 şi terenuri şi clădiri Grivco, la 32,58 milioane euro, cu 7,13 milioane euro peste suma stabilită de evaluatori.

1615 afișări
Imaginea articolului ANAF: Bunurile confiscate în dosarul ICA valorează 32,6 milioane euro, peste suma stabilită de evaluatori

ANAF: Bunurile confiscate în dosarul ICA valorează 32,6 mil.euro, peste suma stabilită de evaluatori

ANAF a anunţat marţi finalizarea rapoartelor de către comisia de evaluare din cadrul AFP Sector 1, care au vizat terenul şi clădirea în suprafaţă de 3.789 mp situate în Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr 25-27 (fostul sediu Antena) şi mai multe terenuri şi clădiri situate pe strada Gârlei, acestea aparţinând anterior Grivco.

"Rapoartele finale urmează să fie înaintate către Ministerul Finanţelor Publice, care are calitatea de proprietar al acestor bunuri", arată ANAF, într-un comunicat.

În august 2014 Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare, şi pe Corneliu Popa, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului, la opt ani de închisoare.

Instanţa a dispus şi confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco, prejudiciul total fiind de circa 60 de milioane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici