Deficitul bugetar e 0,1% din PIB după 5 luni de exerciţiu bugetar, iar încasările cu 3% mai mari

Deficitul bugetar după cinci luni de exerciţiu bugetar este de 0,1% din PIB, respectiv 780 de milioane de lei "dar este foarte normal", iar încasările ANAF sunt cu 3% mai mari decât s-a prevăzut iniţial, a declarat, marţi seara, ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

1766 afișări
Imaginea articolului Deficitul bugetar e 0,1% din PIB după 5 luni de exerciţiu bugetar, iar încasările cu 3% mai mari

Deficitul bugetar e 0,1% din PIB după 5 luni de exerciţiu bugetar, iar încasările cu 3% mai mari

"Despre situaţia bugetară pe primele cinci luni pot spune că avem deficit bugetar de 0,1% din PIB, dar este foarte normal, aşa şi trebuia să fie pentru că până la sfârşitul anului trebuie să ajungem la un deficit de 2,95% din PIB. Nu trebuie să se mai întâmple ca anul trecut când noiembrie ne prinsese cu un surplus bugetar din lipsa investiţiilor. În decembrie s-a realizat 40% din totalul investiţiilor pe 2015", a spus Dragu la finalul şedinţei Executivului.

Ea a mai adăugat că investiţiile au crescut cu 25%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, şi s-au înregistrat cheltuieli suplimentare în urma creşterii pensiilor cu 5%, a dublării alocaţiei pentru copii şi a cheltuielilor cu personalul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici