Investiţii de 40 milioane de euro la ArcelorMittal Galaţi, dar numărul angajaţilor ar putea să scadă

Grupul ArcelorMittal va investi 40 de milioane de euro în combinatul de la Galaţi în acest an, dar numărul de angajaţi ar putea să scadă prin aplicarea unei noi scheme de pre-pensionare, conducerea companiei dorind ca Guvernul, prin măsurile pe care le ia, să ajute în continuare investitorii.

426 afișări
Imaginea articolului Investiţii de 40 milioane de euro la ArcelorMittal Galaţi, dar numărul angajaţilor ar putea să scadă

Investiţii de 40 milioane de euro la ArcelorMittal Galaţi, dar numărul angajaţilor ar putea să scadă (Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Directorul ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, a declarat, miercuri, că reglementările Guvernului în domeniul energiei au ajutat unitatea siderurgică, dar acestea nu sunt suficiente pentru investitorii pe termen lung, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Au fost unele decizii bune, precum exceptarea la plata certificatelor verzi, dar mai sunt multe alte măsuri ce trebuie luate pentru a menţine investitorii pe termen lung, aşa cum suntem noi, şi pentru a ni se asigura un avantaj, un cadru competitiviv pentru a lucra în România", a spus Bruno Ribo.

El a afirmat că investiţiile de anul acesta ale Grupului ArcelorMittal în unitatea siderurgică de la Galaţi se vor ridica la 40 de milioane de euro.

"Începând din trimestrele III şi IV ale anului trecut, combinatul a înregistrat un rezultat operaţional pozitiv, însă în continuare profitul financiar se află pe minus. Acest lucru înseamnă că ArcelorMittal îşi poate acoperi singur cheltuielile, dar că Grupul ArcelorMittal sprijină unitatea de la Galaţi, prin alocarea sumelor necesare investiţiilor, care în acest an se ridică la peste 40 de milioane de euro. În concluzie, putem spune că vedem lumina de la capătul tunelului, dar suntem încă în tunel şi va trebui să continuăm transformarea din combinat şi chiar să o accelerăm", a declarat Bruno Ribo.

Referitor la investiţiile care se vor face, Ribo a vorbit despre realizarea unei noi linii de tablă acoperită organic şi a alteia de producere a apei demineralizate, precum şi de investiţii la linia de zincare sau la maşina de planat la cald de tablă groasă.

Totuşi, conducerea companiei nu exclude să se mai reducă numărul de angajaţi prin aplicarea schemelor de plecări voluntare.

"Când investeşti 85 de milioane de euro, aşa cum am făcut la Furnalul 5, ai mai mult control asupra producţiei şi nu mai ai nevoie de un număr similar de muncitori cu cel de anul trecut. Vrem să ne îmbunătăţim eficienţa, acest lucru nu se poate opri. Anul trecut am aplicat soluţia de pre-pensionare, care a fost acceptabilă pentru oamenii noştri, şi există probabilitatea de a continua acest proiect şi lunile viitoare", a declarat Bruno Ribo.

Anul trecut, 365 de angajaţi aflaţi în prag de pensionare au plecat în urma aplicării acestei scheme, astfel încât pe platforma siderurgică a Combinatului de la Galaţi sunt acum aproximativ 6.500 de salariaţi.

Conducerea combinatului se aşteaptă ca producţia de oţel de la Galaţi să depăşească 2 milioane de tone anul acesta, cu 300.000 de tone mai mult faţă de 2014.

Combinatul face parte din grupul ArcelorMittal, controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici